Laidoje „DELFI Diena“ apsilankęs R. Matonis pabrėžė, kad šių metų vasaros išskirtine pavadinti negali – eismo įvykių skaičius pernelyg nesiskyrė lyginant su ankstesniais metais, atvirkščiai, statistika rodo gerėjančias tendencijas. Nepaisant to, suskaičiuota, kad per vasarą keliuose žuvo 57 žmonės. Tai maždaug pusė visų, šiemet keliuose užfiksuotų, žūčių, mat per šiuos metus keliuose užgeso 113 gyvybių.

Statistika rodo ir kitką: nors žuvusių keliuose skaičius mažėja, eismo įvykių skaičius – išaugo. Anot R. Matonio, augimas siekia 15-20 proc. Priežasčių, anot jo, ne viena, tačiau labiausiai dėl to, kad žūčių skaičius mažėja, reikėtų dėkoti gerėjantiems automobiliams ir infrastruktūrai.

„Bene daugiausiai eismo įvykių kyla dėl važiavimo pirmenybės taisyklių nesilaikymo. Tai yra, žmonės nepaiso, kam pirmenybė važiuoti, išvažiuoja iš šalutinių kelių ir pan. Taip pat dėl leistino greičio viršijimo, saugaus atstumo nesilaikymo, vairuotojų pareigų pėstiesiems ir dviratininkams nesilaikymo“, – vardino R. Matonis.

Kalbėdamas apie neblaivius vairuotojus, Policijos departamento atstovas akcentavo, kad jie į pirmąjį eismo įvykių priežasčių penketą nepapuola. Visgi tokių vairuotojų šią vasarą sustabdyta apie 3 tūkst., o tai, anot jo, gali reikšti, kad tiek galimų eismo įvykių užkirstas kelias.

Ir, nors tarp populiariausių eismo įvykių priežasčių neblaivūs vairuotojai nepatenka, dėl jų keliamo pavojaus neabejoja niekas. Priekaištų policijos pareigūnai turi ir dviratininkams, kurių šią vasarą sulaikyta daugiau nei 2 tūkst.

„Žmogui atrodo, kad jei išgėrė, nevairuos automobilio, sės ant dviračio. Bet jis gali sužaloti kitus, gali išvažiuoti į kelią ir būti sužalotas, sukelti eismo įvykį“, – pastebi R. Matonis.

Iš viso, akcentuoja R. Matonis, per šią vasarą nustatyta apie 100 tūkst. Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)