Ketvirtadienio vakare ir visą penktadienį vilniečiai socialiniuose tinkluose pradėjo dalintis nuotraukomis, kuriose užfiksuoti 4 stipriai apgadinti automobiliai. Dalindamiesi nuotraukomis gyventojai pasakojo, jog anksčiau plačioje gatvėje vairuotojai nevengė stipriau paspausti akceleratoriaus pedalą, o atsiradus stovėjimo vietoms, tai tikriausiai ir tapo pagrindine eismo įvykio priežastimi.

Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja DELFI informavo, kad eismo įvykis, kurio metu buvo apgadinti 5 automobiliai, buvo užregistruotas 4 d. naktį, apie 22 val. Pirminiais duomenimis „Opel“ automobilio vairuotojas nepasirinko saugaus greičio ir rėžėsi į šalia kelio pastatytus automobilius.

Įrengtos stovėjimo vietos turėjo išspręsti automobilių stovėjimo problemą, mat anksčiau čia automobiliai buvo statomi nesilaikant jokios tvarkos ir kėlė chaosą.

Kelių ženklinimo įmonės „Biseris“ tyrimų ir komercijos direktorius Boleslovas Vengrys paaiškino, jog dėl netvarkingai pastatytų automobilių kiti eismo dalyviai būdavo priverčiami išvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą, todėl Vilniaus miesto savivaldybė priėmė sprendimą įrengti automobilių stovėjimo vietas, kad užtikrintų eismo saugumą.

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo valdymo poskyrio vedėjas Eduardas Garbovskis teigė, jog atsižvelgę į gyventojų prašymus įvesti aiškią automobilių stovėjimo tvarką ir pagerinti eismo sąlygas buvo iš naujo suženklintos automobilių stovėjimo vietos, pakeičiant stovėjimo būdą.

„Medeinos gatvėje yra įrengti kelio ženklai draudžiantys automobilių stovėjimą gatvės lyginių namų pusėje. Tačiau vairuotojai ir toliau nesilaiko tvarkos ir pažeisdami Kelių eismo taisykles palieka automobilius draudžiamojoje zonoje taip sudarydami kliūtis sklandžiam ir saugiam transporto eismui“, – sakė E. Garbovskis.

„Biseris“ atstovas taip pat teigė, jog darbai vykdomi ir penktadienį. Specialistas aiškino, jog naujos stovėjimo vietos bus įrengtos šalia nelyginių namų, o prie kitų, šalia kelio borto, bus nubrėžta geltona linija žyminti, kad toje vietoje palikti automobilius yra draudžiama.

„Toje vietoje stovi ženklai, kad sustoti ir stovėti draudžiama, tačiau gyventojai vis tose vietose palieka automobilius. Jau numatėme, kad bus vykdomas papildomų ženklų įrengimas, kad vairuotojai atkreiptų dėmesį“ – aiškino B. Vengrys.

Pašilaičių gyventojai socialiniame tinkle „Facebook“ tai pat pripažino, kad automobilių stovėjimo problemų būta, tačiau problemų kilo ir dėl pravažiuojančių automobilių. Gyventojai akcentavo, kad ne vienas vairuotojas važiuodamas Medeinos gatve nevengė viršyti leistino 40 km/val. greičio.

„Vairuotojams teks priprasti važiuoti lėčiau, o ne lėkti ant 70-90 km/val.“, – rašė Pašilaičių gyventojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)