Vairuotojai internete jau kurį laiką skleidžia informaciją – vienoje ar kitoje gatvėje statomi ir montuojami greičio matuokliai. Nors jų yra penki, Kauno savivaldybė sukūrė galimybę juos perkelti į tris papildomas vietas, vadinasi, radarai „migruos“ ir jei vieną dieną Jonavos g. KET pažeidėjus įmontuotas radaras nufotografuos, kitą dieną to gali ir nepadaryti, nes veiks jau kitoje vietoje.

„Iš viso bus įrengti 5 stacionarūs greičio matuokliai (su korpusais) ir 3 papildomi greičio matavimo įrenginių korpusai (su reikalingomis komunikacijomis). Greičio matuoklius (įrenginius), pagal poreikį bus galima perkelti iš vieno korpuso į kitą“, – informuoja Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Įranga bus montuojama: Savanorių pr. įkalnėje, Europos pr. nuokalnėje, Nuokalnės g., Baltų pr., Karaliaus Mindaugo pr., Kalantos g., Jonavos g., Šiaurės pr. įkalnėje. Vietos. kaip teigia specialistas, pasirinktos atsižvelgiant į pastarųjų keleto metų „juodųjų dėmių“ tyrimus ir po konsultacijų su policija. Tikimasi, kad stacionarūs greičio matuokliai atkreips vairuotojų dėmesį į leistiną greitį Kauno mieste ir sumažins eismo įvykių skaičių gatvėse.

Fotografuos ne tik per greitus

Įrenginių nauda prevenciniu atžvilgiu nemenka – jie fiksuos ne tik greičio pažeidimus, bet ir lekiančius per raudoną šviesoforo signalą.

„Šie įrenginiai gali ne tik fiksuoti pažeidimus 6 eismo juostoms vienu metu (tiek artėjančias, tiek tolstančias transporto priemones), bet ir automatiškai nustato automobilio judėjimo kryptį ir fiksuoja valstybinį numerį, renka statistinę informaciją (pravažiavusių automobilių skaičius, vidutinis greitis, greičio viršinimo atvejai), turi galimybę fiksuoti šviesoforų raudonos šviesos signalų pažeidimus“, – matuoklių pajėgumą apibūdino P. Keras.

Visi greičio matuokliai, kainavę 300 tūkst. eurų, jau baigiami montuoti ir derinti, todėl turėtų pradėti veikti artimiausiu metu. O pažeidimus ir kitus duomenis Kauno aspkr. VPK pradės atidavinėti sausio pirmomis savaitėmis.