Buvo stabdomi ir pavyzdingi vairuotojai – toliau įgyvendinama „Švaraus vairuotojo“ iniciatyva, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Iki pietų reide dirbę du pareigūnų ekipažai nustatė daugiau nei 10 įvairių pažeidimų. Pasitaikė ir neapdraustų, ir techniškai netvarkingų automobilių, greitį viršijančių. Policija stebėjosi, kad nepaisant to, kad buvo rytas, buvo nubausti du neblaivūs vairuotojai, dar du buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos.

Iniciatyvoje dalyvaujantys pareigūnai džiaugėsi, kad vis dėlto reide daugiau pasitaikė pavyzdingų vairuotojų, kurie laikėsi KET, vairavo saugiai ir drausmingai.

Aktualūs pasikeitimai

„Šaltuoju metų laiku reikšmingai keičiasi meteorologinės sąlygos, todėl vairuotojai turėtų ne tik pasikeisti vasarines padangas į žiemines, laikytis leistino važiavimo greičio, bet ir nepamiršti ypatingą dėmesį kreipti į važiavimo sąlygas, kad galėtų sustabdyti transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatomos kliūties“, – aiškino Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

Svarbu, kad nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones su vasarinėmis padangomis.

Taip pat reikėtų įsidėmėti, kad nuo lapkričio iki kovo mėnesio lengvaisiais automobiliais automagistralėse ir greitkeliuose galima važiuoti 110 km/val. greičiu, keliuose su asfalto ar betono danga – 90 km/val. greičiu. Pradedantieji vairuotojai nuo šiol visus metus galės važinėti kiek greičiau – automagistralėse 100 km/val., greitkeliuose – 90 km/val. greičiu, keliuose su asfalto danga lieka 80 km/val. greitis.

Visiems vairuotojams gyvenvietėse galioja 50 km/val. važiavimo greitis (jei nėra kitų apribojimų), jis nesikeičia ir gyvenamosiose zonose – 20 km/val.

„Rūpinantis savo ir kitų saugumu kelyje svarbu ne tik laiku pasikeisti vasarines padangas, bet ir tai, kokios būklės tos žieminės padangos yra. Žieminių padangų protektoriaus rašto gylis tiek vidinėje, tiek ir išorinėje dalyje turi būti ne mažesnis nei 3 mm“, – patarė Ignotas Bakanauskas, „Padangos123.lt“ direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)