Buvo nuspręsta patikrinti, kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklėse esančio gana naujo ženklinimo – geltona spalva nubraižyto savotiško tinklo, nurodančio, kad į taip pažymėtą sankryžos dalį negalima įvažiuoti, jei joje ar už jos yra kliūtis.

Reidas surengtas Karaliaus Mindaugo prospekto ir Birštono gatvės sankirtoje. Piko metu tiems, kas nori pasukti į Birštono gatvę, tą padaryti ganėtinai nelengva. Siekiant, kad nebūtų užkimšta gatvė ir nesiformuotų spūstys, čia ir buvo nubraižytas „tinklas“.

Tačiau namo skubantys kauniečiai nepaisė nei apribojimų, nei policijos pareigūnų. Pastariesiems teko kaip reikiant padirbėti, man vos surašę vieną administracinio nusižengimo protokolą, galėjo tuoj rašyti kitą.

Policijos dėmesio neišvengę vairuotojai teisinosi lyg susitarę: tikino, kad neįvertino, jog negalės įveikti sankryžos vienu ypu ir ją užblokuos. Už tokį prasižengimą lengvųjų automobilių vairuotojams numatyta 30-60 eurų bauda, autobusų vairuotojams – 60-100 eurų bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)