Penktadienį, keliolika minučių po 22 val., „Biserio“ darbuotojai eismą draudžiančius ženklus išdėliojo T. Kosciuškos, Arsenalo, Žygimantų, Vilniaus, Jogailos gatvėse. „Plytos“ atsidūrė ir Pylimo, B. Radvilaitės, Maironio, M. Daukšos gatvėse.

Nors buvo skelbta, kad 22 valandą, penktadienį, senamiestis vairuotojams bus nebepasiekiamas, eismo miesto centre buvo gausu. Pirmyn atgal zujo ne tik taksi, pavėžėjimo bendrovių automobiliai, bet ir pramogauti į sostinės centrą susirengę miestiečiai.

Situacija pasikeitė po keliolikos minučių, kai darbo ėmėsi „Biserio“ specialistai. Gatvėse atsirado ne tik eismą draudžiantys ženklai, bet ir nukreipiamieji, nuorodos, kur yra apylanka.

Prašė leidimo grįžti į namus

Tačiau susidoroti su pasikeitimais pavyko ne visiems. Gana keblu susivokti buvo tiems vairuotojams, kurie miesto centro link važiavo nuo Antakalnio mikrorajono pusės. Ne vienas, pamatęs „plytą“, stabtelėdavo ir, akimirką pamąstęs, nuvažiuodavo toliau.

„O jeigu aš čia gyvenu, ar galėčiau dar važiuoti?“ – teiravosi jaunas vyras, pamatęs eismą draudžiantį ženklą ir nusprendęs nerizikuoti.

Tokiems darbininkai važiuoti tolyn nedraudė, tačiau perspėjo, kad eismas uždarytas visoje atkarpoje.

„Kitoje pusėje jau pastatėme ženklus, tad tie, kus nuvažiavo pirmyn, susipras, kad neturi kur važiuoti“, – DELFI sakė pakalbintas ženklus statančios bendrovės darbuotojas.

Nepaisė nei „plytos“, nei policijos

Chaoso išvengti nepavyko. Jau pastačius ženklus atsirado ne vienas drąsuolis, kuriam pasirodė, kad laikini eismą ribojantys ženklai – jokia kliūtis.

Pastebėję, kad vairuotojai dėl ribojimų nesuka galvos, į gatvę stebėti eismo išėjo ir policijos pareigūnai. Tačiau net ir jų buvimas vairuotojams nepasirodė rimta priežastimi nevažiuoti pro „plytą“. Pareigūnams teko stabdyti ne vieną vairuotoją ir aiškinti, kad T. Kosciuškos gatve jie važiuoti negali.

Galiausiai neapsikentę kilusio chaoso bei greta Petro ir Povilo bažnyčios esančioje žiedinėje sankryžoje pradėjusių formuotis spūsčių, pareigūnai griebėsi kraštutinės priemonės: tiesiai prieš eismą pasistatė tarnybinį automobilį ir įsijungė švyturėlius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)