Šitaip prasidėjo Lietuvos kelių policijos tarnybos ir bendrovės „Švaros broliai“ drauge rengiama saugaus eismo iniciatyva „Švarus vairuotojas“. Numatoma, kad tokia akcija bus vykdoma iki pat gruodžio ir dėmesio pareigingi vairuotojai dėmesio sulauks ir kituose Lietuvos miestuose, ne tik sostinėje.

Vyksiančios akcijos metu drausmingai ir pavyzdingai eisme dalyvaujantys vairuotojai bus paskatinti „Švaraus vairuotojo“ lipduku, o prie vairuotojų pavyzdingo elgesio kelyje skatinimo akcijos prisijungę socialiniai partneriai įteiks vairuotojams dovaną.

„Sieksime ne tik sudrausminti linkusius nesilaikyti taisyklių, bet ir paskatinti tuos, kurie elgiasi pareigingai ir tampa pavyzdžiu aplinkiniams eismo dalyviams. Svarbu atkreipti visuomenės dėmesį į pavyzdingą elgesį kelyje ir eismo kultūrą“, – sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

Kas mėnesį – vis kiti prioritetai

Policijos pareigūnai iki šių metų pabaigos kiekvieną mėnesį akcentuos vis kitą saugaus eismo prioritetą. Rugsėjis, pirmasis iniciatyvos mėnuo, skirtas atkreipti vairuotojų ir visuomenės dėmesį į saugų vaikų vežimą automobiliu, išlaipinimą ir kitas situacijas kelyje.

Lietuvos kelių policijos duomenimis, keliuose žūstančių ar į eismo įvykius patenkančių pėsčiųjų nepilnamečių skaičius mažėja. Didmiesčiuose tėvai tapo drausmingesni ir labiau linkę laikytis vaikų ir kitų keleivių saugų vežimą reglamentuojančių taisyklių, rajonuose situacija kiek kitokia. Čia, taip pat ir kaimo vietovėse, nedrausmingų tėvų pasitaiko daugiau, ypač dažnai nesaugiai vežami du ar daugiau vaikų.

Per keturis mėnesius pareigūnai ir socialiniai partneriai paskatins 500 pavyzdingų vairuotojų, kurie galės savo automobilį papuošti iniciatyvos lipduku-ženkliuku, taip pat gaus kuponą nemokamam automobilio plovimui „Švaros brolių“ tunelinėje plovykloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)