BMW gerbėjams skirtoje grupėje atsirado skelbimas, kuriame – prašymas parduoti valstybinius numerius.

„Nupirkčiau valstybinius numerius su galiojančia technine apžiūra“, – rašo skelbimo autorė.
Prie viso šito dar priduria, kad numerių ieško iki penktadienio, mat penktadienį būtų, kas numerius gali paimti ir atgabenti į kažkurią užsienio šalį.

Galiojančią techninę apžiūrą turinčius valstybinius numerius įsigyti pasirengusi skelbimo autorė priduria, kad šito jai reikia, mat būnant užsienyje pasibaigė turimo automobilio techninė apžiūra.

Prašymas parduoti valstybinius numerius su galiojančia technine apžiūra

Nesukelia įtarimo

Kaip teigė DELFI skaitytojas, pasidalinęs skelbimu, tokia praktika – nėra itin reta. Pasirodo, pasitaiko atvejų, kai šitaip „Facebook“ grupėse ieškoma valstybinio ženklo numerių, priklausiusių vizualiai panašiam automobilių, ir tebeturinčių galiojančią techninę apžiūrą.

Toks valstybinis numeris, priklausęs, pavyzdžiui, juodam 5 serijos BMW, puikiai tiks analogiškam modeliui ir nesukels įtarimo policijos pareigūnams, mat tam, jog būtų nustatyta, kad valstybinis numeris ne tas, kuris turėtų būti, reikėtų sulyginti automobilių kėbulo numerius.

„Dažniausiai tai reiškia, kad toks automobilis nesukels jokio įtarimo“, – tikino DELFI skaitytojas.

Gresia ne tik bauda

Visgi pasak Marijos Kazanovič, Lietuvos kelių policijos tarnybos vyresniosios specialistės, taip gudrauti tikrai neverta.

„Pareigūnai įtardami, kad ant automobilio pritvirtinti ne tai transporto priemonei išduoti valstybinio ženklo numeriai, turi galimybę sutikrinti identifikacijos numerius ir kitaip nustatyti pažeidimą“, – tikino specialistė.

Pasak jos, toks gudravimas gali užtraukti Administracinių nusižengimų kodekse numatytą bausmę: 240-340 eurų baudą. Be to, akcentavo Kelių policijos atstovė, už tokį pažeidimą gali būti ir atimta teisė vairuoti nuo 6 mėnesių iki 1-erių metų. Palyginimui: važiavimas transporto priemone, neturinčia galiojančios techninės apžiūros, užtraukia administracinę atsakomybę ir 30-40 eurų baudą.

„Tad, akivaizdu, kad sukčiauti tikrai neapsimoka. Patartume vairuotojams laiku pasirūpinti automobilio technine būkle, laiku atlikti privalomą techninę apžiūrą ir eisme dalyvauti tvarkingai ir drausmingai“, – pabrėžė M. Kazanovič.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)