Būtent leistino greičio viršijimas buvo dažniausias šventinį savaitgalį nustatytas pažeidimas. Į patruliavusių pareigūnų akiratį pajūryje papuolė maždaug šimtas greičio mėgėjų, kurių dauguma, teigiama, stos prieš teismą ir greičiausiai neteks teisės vairuoti.

Remiantis kelių policijos išplatinta informacija, dvi dešimtys pažeidėjų viršijo leistiną greitį daugiau kaip 50 km/val., o nuo 41 iki 50 km/val. greitį viršijo net 64 vairuotojai.

Pareigūnai akcentavo, kad ne visi greitį viršiję ir pareigūnams neįkliuvę vairuotojai gali jaustis ramiai. Keliuose buvo patruliuojama ir su nežymėtu policijos „Audi A6“, pramintu „juodąja ponia“. Šiame automobilyje įrengta greičio matavimo įranga nustatė beveik 900 greičio viršijimo atvejų.

Pernelyg į lenktynininkų vaidmenį įsijautusių vairuotojų netrūko ir sostinėje, per Žolinių šventę surengtų reidų metu. Be poros dešimčių vairuotojų, leistiną greitį viršijusių grubiai, t. y., daugiau nei 30 km/val., netrūko ir prasižengusių itin stipriai.

Pavyzdžiui, Minsko plente didelių nemalonumų sulaukė „ Audi“ vairuotojas, važiavęs be techninės apžiūros, draudimo ir išregistruotu automobiliu. Kelyje, kuriame leidžiamas greitis yra 80 km/val., jis važiavo 136 km/val. Vyriškiui teks susimokėti 500 eurų baudą, o teisė vairuoti jam atimta 2 mėn.

Ten pat įkliuvo ir du BMW automobiliai, kurių vienas važiavo 141 km/val. greičiu, kitas net 162 km/val. Pastarasis vairuotojas dar ir buvo apgirtęs, jam alkoholio matuokliu buvo nustatytas 1,07 promilės girtumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)