Praėjusią savaitę Dubajuje 25 m. britas, važiuodamas „Lamborghini Huracan“, vos per tris valandas gavo 45 000 dolerių baudų. Dabar neaišku, kas mokės baudas – jis ar automobilį išnuomojusi kompanija, svarsto thedrive.com.

Domitės automobilių ir eismo naujienomis? Prisijunkite prie DELFI Auto „Facebook“ gerbėjų grupės!

Kaip rašė „The Sun“, vieną ankstyvą rytą britų turistas dūmė Šeicho Zayedo keliu ir kitais dykumose nutiestais greitkeliais išsinuomotu „Lamborghini“ 240 km/val. greičiu. Nieko stebėtino, kad smagus pasivažinėjimas buvo nufilmuotas pakelėse stovinčių greičio matuoklių. Kameros užfiksavo, kad per tris valandas „Lamborghini Huracan“ viršijo greitį 33-is kartus. Savaime suprantama, kad už tiek pažeidimų buvo priskaičiuota įspūdinga suma baudų – 45 000 JAV dolerių.

Bet šiuo atveju ne viskas aišku ir paprasta: Dubajuje išnuomotų automobilių vairuotojų gautas baudas turi sumokėti nuomos kompanija, kuriai priklauso automobilis. Be to, kaip rašo „The Sun“, automobilį dviem dienoms išsinuomojęs turistas jo dar negrąžino (ir dar nepamatė įpykusių darbuotojų veidų).

„Mes negalime sumokėti baudų, pirma reikia konfiskuoti automobilį, o jis tebėra pas turistą, pastatytas prie jo viešbučio, – aiškino nuomos kompanijos savininkas 26 m. Farisas Mohammedas Iqbalas. – Kas mokės už automobilio konfiskavimą? Tikrai ne mes, jis kaltas, jis ir turi mokėti tą sumą.“

Liepos 30 d. britas sumokėjo už automobilio nuomą dviem dienoms 1 550 dolerių ir kaip užstatą paliko pasą, automobilių nuomos kompanija jį tebeturi. Neaišku, ar britui pavyktų išvykti iš šalies be paso – kol kas Jungtinių Arabų Emyratų valdžia neverčia jo likti.

„Mes gavome visų pažeidimų medžiagų kopijas ir nedelsiant paprašėme uždrausti turistui išvykti. Tačiau mūsų prašymą atmetė“, – teigė F. M. Iqbalas.

Paklaustas, kodėl kompanijos atstovai nenuvyksta ir neparsigabena prie viešbučio stovinčio automobilio, F. M. Iqbalas atsakė – tokiu atveju, automobilį konfiskuotų policija.

„Nemėginčiau jo pasiimti, nes tada turėčiau perduoti jį (automobilį) policijai“, – pridūrė kompanijos savininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)