Reidą surengę policijos pareigūnai sustabdė sunkvežimį MAN ir nurodė jam vykti į 16-ąją policijos nuovadą. Igoris D. buvo ką tik atvykęs iš Kylio. Kai 54 metų vairuotojas atgavo žadą, svetainei mopo.de jis paaiškino, kodėl įvažiavo į draudžiamą zoną: „Neturėjau kur pasukti!“.

Vairuotojas už šį pažeidimą kol kas nebuvo nubaustas: Hamburgo policija trečiadienį tik stabdė visus pažeidėjus ir juos įspėdavo. Igoris gavo specialų lankstinuką, tačiau negalėjo jo perskaityti, nes nemoka vokiečių kalbos. Pareigūnai jam taip pat nurodė, kad jo navigacijos sistema nerodo dviejų draudžiamų zonų Hamburge ir kad jis bei jo kolegos turi pasirinkti alternatyvius maršrutus.

Praėjus 20 minučių nuo tada, kai buvo sustabdytas Igoris, policija sučiupo dar vieną pažeidėją – sunkvežimį DAF. Vairuotojas iš Nyderlandų aiškino, kad nesuprato ženklo ir kad buvo įsitikinęs, jog 5-ajai taršos klasei priskiriamas sunkvežimis gali įvažiuoti į šią zoną.

Tačiau važiuoti Štresemano gatve tarp Nojer Pferdemarkto gatvės ir Kaltenkircherio aikštės iš tikrųjų neleidžiama jokioms dyzelinėms transporto priemonėms, kurių svoris viršija 3,5 t, net jei jos priklauso „Euro 5“ klasei.

Šios taršos klasės automobiliams draudžiama važiuoti ir Maxo Brauerio prospektu tarp Holšteno gatvės ir Juliaus Leberio gatvės. Policija žada ir toliau rengti patikrinimus bei tikisi, kad vairuotojai prisitaikys prie naujos tvarkos. Už šį pažeidimą sunkvežimių vairuotojams gresia 75 eurų, o lengvųjų automobilių vairuotojams – 20 eurų bauda.

Hamburgas yra pirmasis miestas Vokietijoje, uždraudęs nenaujų dyzelinių transporto priemonių eismą dviejose gatvėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)