1 iš 5 Lietuvoje patikrintų automobilių turi suklastotą ridą, todėl automobilių istorijos ataskaitos yra naudingas įrankis norintiems išvengti apgaulių.

„Norėdami įnešti skaidrumo į Lietuvos naudotų transporto priemonių rinką, turime pasiekti platesnę auditoriją – ne tik automobilių entuziastus ir ekspertus. Todėl keičiame savo požiūrį ir pristatome svarbius išmaniosios programėlės ir automobilių bei motociklų istorijos ataskaitų pokyčius“, – pasakoja „carVertical“ vadovas Rokas Medonis.

Prisitaikome prie kasdienių vairuotojų poreikių

Siekiant geriau suprasti savo klientų poreikius ir motyvaciją, pernai įmonė atliko didelės apimties vartotojų apklausą pagrindinėse rinkose, kuriose veikia bendrovės produktas.

„Mes domėjomės, kodėl mūsų klientai naudoja automobilių istorijos ataskaitas, kuo ši paslauga jiems patinka, kokia yra Lietuvos naudotų transporto priemonių rinka ir kokiu būdu vairuotojai perka naudotus automobilius“, – pasakoja R. Medonis.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad daugybė vairuotojų šalyje vis dar nežino kas yra VIN kodas ir netikrina transporto priemonės istorijos jos pirkimo metu, taip rizikuodami susidurti su įvairiomis problemomis ir apgavystėmis.

Apklausos rezultatai ne tik suteikė naudingos informacijos apie skirtumus tarp įvairių naudotų automobilių rinkų, bet ir atskleidė, kad automobilių bei motociklų istorijos patikra vis dar dažnai laikoma tik ekspertams bei įmonėms aktualia paslauga.

„Pasirodo, kad didelė dalis mūsų vartotojų yra puikiai automobilius išmanantys entuziastai. Nors mes labai vertiname šią automobilistų bendruomenę, mūsų misija yra padėti ir kiekvienam vairuotojui, kuriam techniniai aspektai nėra tokie artimi“, – įžvalgomis dalinasi Rokas Medonis.

Įmonė siekia, kad visi suprastų, jog transporto priemonių istorijos patikra aktuali ne tik automobilių pirkėjams, bet ir vairuotojams, norintiems tinkamai prižiūrėti automobilį. Taip pat ši paslauga kuria vertę ir sąžiningiems naudotų transporto priemonių pardavėjams.

carVertical

Atnaujintos ataskaitos, programėlė ir logotipas

Įmonės atsinaujinimas neapsiriboja vien tik dizaino pokyčiais. „carVertical“ pristato visiškai atnaujintą ataskaitą, kuri bus daug aiškesnė ir lengviau suprantama visiems vartotojams. Pavyzdžiui, atnaujintoje ataskaitoje bus pateikiami paaiškinimai apie tam tikrus įrašus bei įtraukta papildoma vaizdinė medžiaga ir patarimai.

„Norime, kad ataskaitoje būtų daugiau vizualios medžiagos, padedančios vartotojams greičiau sužinoti reikiamą informaciją ir priimti sprendimą apie juos dominančius automobilius bei motociklus. Be to, atnaujintas dizainas leis integruoti bet kokią kitą informaciją ateityje“, – pasakoja R. Medonis.

Išmaniųjų įrenginių vartotojams transporto priemonių patikros procesą palengvins atnaujintos programėlės „iOS“ bei „Android“ prietaisams.

Kartu su atnaujinta ataskaita bei programėle pristatomas ir pasikeitęs tinklaraštis, kuriame pateikiami naudingi patarimai ir automobilių ekspertų kuriamas turinys. Jį taip pat papildys išsamesnės diagramos, paaiškinimai bei vaizdo įrašai, kurie atsakys į įvairius su transporto priemonėmis susijusius klausimus.

Šie pokyčiai padės net ir techninių žinių neturintiems vairuotojams tinkamai įsigyti, prižiūrėti bei parduoti transporto priemones.

Ilgas kelias skaidresnės naudotų automobilių rinkos link

Įmonė neabejoja, kad šie pokyčiai yra svarbus žingsnis siekiant naudotų automobilių rinkos skaidrumo.

Visgi, šis kelias yra labai ilgas ir sudėtingas. R. Medonio teigimu, transporto priemonių istorijos ataskaitos yra svarbios, bet to nepakanka: „Naudotų automobilių rinką galima sutvarkyti tik gerinant transporto priemonių būklę, todėl vairuotojai turėtų skirti daugiau dėmesio tinkamai automobilių priežiūrai. Tai reiškia, kad itin svarbu rasti naujų būdų kaip „įdarbinti“ apie transporto priemones gaunamus duomenis.

„Būdami vieni novatoriškiausių rinkoje, mes siekiame atverti kelią į skaidresnę naudotų automobilių rinką, kuriuo sekti galėtų kiekvienas“, – sako R. Medonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją