„Circle K Lietuva“ degalų kategorijos vadovas Rokas Laurinavičius teigė, kad mūsų šalyje tai yra visiška naujovė, mat nė vienas kitas degalinių tinklas tokios paslaugos dar nesiūlo. Įmonės atstovas paaiškino, kad degalinėse buvo sumontuotos itin kokybiškos, numerius nuskaitančios vaizdo kameros, kurioms užfiksavus automobilio numerį susietą su programėle išmaniajame telefone, mokėjimas gali būti atliktas netgi be jokių papildomų veiksmų.

„Iki šiol turėjome mobiliąją aplikaciją, kurioje vartotojas atlikęs tam tikrus veiksmus galėjo įsipilti degalų. Dabar prie funkcionalumo pridėjus kameras ir automobilio numerius, vartotojui nebereikės pačiam atlikti veiksmų programėlėje. Vieną kartą leidus programėlei naudoti lokaciją, atvykus į degalinę automatiškai numeriai bus nuskaityti, degalų pompa autorizuota ir bus galima pradėti pylimą. Degalų dvitas už pirkimą bus išsiųstas elektroniniu paštu, jei reikės popierinio kvito, jį taip pat bus galima atsispausdinti savitarnos automate“, – aiškino R. Laurinavičius.
Degalinių tinklo atstovas nurodė, kad ši naujovė bus įdiegta visose šalies degalinėse, tačiau kol kas šia galimybe negalės pasinaudoti tie vairuotojai, kurie degalus pilasi vilkikams skirtose kolonėlėse bei privatūs vairuotojai besipilantys suskystintų dujų kolonėlėse. Visiems kitiems – benziną ar dyzeliną besipilantiems vairuotojams ši paslauga prieinama jau nuo gegužės 11 dienos.

Paklausus, kaip užtikrinama, kad automobilio numeriai būtų nuskaityti be klaidų bei kokių priemonių buvo imtasi, kad būtų išvengta sukčiavimo atvejų, R. Laurinaivičius teigė, kad degalinėse buvo sumontuotos aukštos kokybės kameros, kurios tiksliai nuskaito bet kokius valstybinius numerius, įskaitant ir vardinius numerius. Siekiant išvengti sukčiavimo, įmonės atstovai teigė, kad yra numatyti saugikliai, dėl kurių svetimais numerio ženklais atsiskaityti nepavyks.

„Vartotojas gali pasirinkti, kad kiekvieną kartą prieš atsiskaitymą jis turėtų jį patvirtinti, tačiau jis gali pasirinkti, kad atskiro patvirtinimo kiekvieną kartą nebūtų prašoma. Vis dėlto, kiekvieną kartą vartotojai į telefoną gaus pranešimus, kad jų numeriai yra nuskaityti ir jie gali pradėti pylimą. Taip pat pranešama apie pylimo pabaigą. Tačiau toks atsiskaitymas nebus galimas, jei su programėle susietas telefonas ir automobilis nebus toje pačioje vietoje, tai reiškia, kad niekas kitas turėdamas jūsų valstybinius numerio ženklus, negalės jais pasinaudoti, kad atsiskaitytų už degalus.

Programos kūrimas visam degalinių tinklui pasaulyje pareikalavo 1 mln. eurų investicijų, o į specialią įrangą vien Lietuvoje buvo investuota apie 400 tūkst. eurų. Naujasis atsiskaitymo metodas taip pat diegiamas degalinių tinkle JAV ir kitose Baltijos šalyse.

Su naujuoju „Circle K“ pristatomu funkcionalumu, degalinėse iš viso galimi keturi atsiskaitymo būdai – mokėjimas automobilio numeriais, mokėjimas šalia degalų pompos, atsiskaitymas „Circle K EXTRA“ programėlėje bei mokėjimas pačioje degalinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją