Čekijos automobilių sektoriaus lyderė „Škoda“, kuri yra ir šalies pramonės produkcijos stuburas, patyrė didelių nuostolių. Įmonės veikimas Rusijoje buvo sutrikdytas Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, o vėliau ir dėl Rusijai įvestų Vakarų sankcijų.

„Škoda“ pristatymai Rusijoje sumažėjo iki 18 300 automobilių 2022 m., palyginti su 90 400 automobilių 2021 m., kai šalis buvo antra pagal dydį „Škoda“ rinka.

„Derybos (dėl pardavimo) yra paskutinėje stadijoje, bet negaliu jums pateikti detalių, kol dėl jų nesutars visos šalys“, – kasmetinėje spaudos konferencijoje, transliuojamoje internete, sakė generalinis direktorius Klausas Zellmeris.

Jis sakė, kad „Škoda“ siekė pakeisti prarastą dalį ją perkeldama į kitas savo gamyklas visame pasaulyje.

Panašius komentarus ketvirtadienį išsakė ir „Volkswagen“ prekės ženklo vadovas Thomas Schaeferis.

Kalbant apie šių metų perspektyvas, Škoda valdybos narys, atsakingas už pardavimus Martinas Jahnas, teigė, kad gamyba ir pardavimai turėtų viršyti praėjusių metų skaičius, kai jei sumažėjo iki 731 300 automobilių.

Tam iš dalies turėtų padėti artėjantis „Škoda“ įėjimas į Vietnamo rinką, kur ji savo automobilius pradės pardavinėti antrąjį ketvirtį. M. Jahnas apskaičiavo, kad pradinis potencialas yra 30 000 automobilių.

„Škoda“ taip pat perims strateginį „Volkswagen“ plėtros Pietryčių Azijoje valdymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją