„Produktas, kurį gaminame, nėra tipinė elektromobilio įkrovimo stotelė – ji pasižymi plačiu funkcionalumu. Pirmiausia, valdymo sistema leidžia nuotoliniu būdu stebėti ir prižiūrėti stotelių veikimą. Klientams taip pat siūlome apskaitos tvarkymo paslaugas – naudojantis mūsų programėle galima vykdyti krovimosi monitoringą ir apmokestinimą. Viena iš svarbiausių stotelės funkcijų verslo klientams – energijos srautų optimizavimas ir tinklo balansavimas“, – pasakoja viena iš startuolio įkūrėjų Austė Pranckutė.

Sprendžia elektros tinklo pajėgumo problemą

Prieš šešerius metus veiklą pradėjusio startuolio komanda – bendraminčiai, anksčiau domėjęsi energijos srautų paskirstymu tarp saulės elektrinių ir namuose naudojamų prietaisų, tokių kaip vandens šildytuvai, gyvatukai ir pan.

„Analizuodami rinkos tendencijas pastebėjome, kad elektromobilumo sektorius sparčiai auga. Elektromobiliai ateityje bus vieni iš daugiausiai energijos vartojančių įrenginių, o šalies elektros tinklas nėra pasiruošęs patenkinti augančio poreikio. Kartu su komanda ieškome energijos kaupimo ir balansavimo sprendimų, kad perėjimas prie žaliojo transporto būtų kuo patogesnis“, – pasakoja A. Pranckutė.

Pasak A. Pranckutės, verslui ir gyventojams „Stuart Energy“ gali suteikti visas paslaugas, reikalingas įkrovimo stotelių diegimui ir tolimesnei jų priežiūrai – elektros įvado būklės įvertinimas, tinklo balansavimas, stotelių montavimas, nuotolinis techninės būklės sekimas ir sutrikimų pašalinimas.

Namų ūkiui startuolis siūlo ir elektromobilio bei saulės elektrinės integraciją – elektromobilio baterija, naudojant išmanų „Stuart Energy“ sprendimą, galėtų būti įkraunama saulės elektrinėje sukaupta energija. Taip naudojimasis transporto priemone taptų pigesnis ir tvaresnis, o vartotojas – energetiškai nepriklausomas.

Šiuo metu „Stuart Energy“ kartu su kitais lietuvių startuoliais dalyvauja „Swedbank“ Tvarių inovacijų programoje, skirtoje startuoliams padėti vystyti savo idėjas ir jas paversti tvariais sprendimais verslui.

„Nacionalinė klimato kaitos valdymo darbotvarkė numato, kad lengvieji elektromobiliai iki 2030 m. turėtų sudaryti ne mažiau kaip 20 proc. viso auto parko, todėl inovatyvūs elektromobilumo sprendimai tampa vis aktualesni. Plačiai prieinamų krovimo paslaugų vystymo skatinimas padėtų sklandžiau pereiti prie aplinkai draugiškų transporto priemonių naudojimo ir suvaldyti elektros tinklui tenkančią apkrovą“, – pažymi Donatas Šumyla, „Swedbank“ Startuolių partnerystės vadovas.

Elektromobilis gali padėti uždirbti pinigų.

Ilgaamžis ir tvarus produktas

Pasak „Stuart Energy“ įkūrėjos, jų siekiamybė – ilgaamžis gaminys, kuris nepriekaištingai veiktų daugiau nei 7 metus.

„Elektronikos atliekos pasaulyje yra didžiulė problema, todėl kurdami įkrovimo stoteles renkamės aukštos kokybės medžiagas, kurias vėliau būtų galima perdirbti, o produkto įpakavime nenaudojame plastikinių elementų“, – pasakoja A. Pranckutė.

Startuolis jau turi besiformuojantį klientų ratą. Komandos planuose – kovo mėnesį pagaminti pirmąją stotelių partiją, kuri jau dabar yra beveik parduota, o ateityje didinti gamybos apsukas, tobulinti programavimo sprendimus, intensyviai ieškoti naujų klientų ir investuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją