Užsienio žiniasklaida praneša, kad „Honda“ turi du aljansus elektromobiliams gaminti. Tad pirmajame, kartu su „General Motors“, amerikiečių automobilių gamintojo „Ultium“ platforma bus kuriamas „Honda“ visureigis pavadinimu „Prologue“, o „Acura“ reinkarnuosis į ZDX, skelbia portalas „Road and Track“.

2020 m. vykusioje buitinės elektronikos parodoje Sony – japonų kompanija, garsėjanti televizoriais ir vaizdo žaidimais – pristatė elektrinio sedano prototipą. 2022 m. buvo parodytas EV sedanas ir krosoveris. Kovo mėnesį bendrovė sudarė partnerystę su „Honda“, pavadinta „Sony Honda Mobility“, siekdama gaminti elektromobilius. Sausio pradžioje bendrovė parodė pirmuosius savo darbus.

Afeela Sony Honda Mobility

Dailus sedanas bus pirmasis gaminys iš bendros įmonės, kuri dabar vadinama „Afeela“. Ji taip vadinama tikriausiai dėl to, kad „Sony Honda Mobility“ tikrai nėra patrauklus pavadinimas. Naujasis automobilis yra aptakus, minimalistinio „fastback‘o“ dizaino su apgaubtomis šviesos juostomis priekyje ir gale. Jis naudoja „Qualcomm“ technologiją, skirtą nustatymų valdymui ir pagalbiniam vairavimui, ir turi daugiau nei 40 jutiklių. Jis taip pat pabrėš pramogoms skirtą dėmesį, mat tam gamintojas pasirūpino prie priekinių sėdynių atlošų pritvirtintais ekranais ir aukščiausios klasės grafikos apdorojimu.

Afeela Sony Honda Mobility

Iki šiol neaišku, kokia bus galutinė šio modelio forma. „Sony“ ir „Honda“ teigia, kad automobilį bus galima užsisakyti 2025 m., o į Ameriką jis bus pristatytas iki 2026 m. Tiesa, vis dar išlieka klausimas, ar šis automobilis vis tiek bus pažymėtas kaip „Afeela“, kai jis bus parduodamas. Taip pat jau dabar vairuotojai svarsto ar dėl to, kadangi tikimasi, kad jo kaina bus didesnė, jis gali tapti naujuoju „Acura Legend“ modeliu. Anot rinkos ekspertų, tai būtų sveikintinas rezultatas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją