Nuo sausio 9 d. į geltonąją rinkliavos zoną įtraukiamos šios gatvės: Vitebsko g. (44 vietos); Krivūlės g. (35 vietos); Lapų g. (20 vietų); Rasų g. (30 vietų); Linkmenų g. (45 vietos); Kernavės g. 84 (27 vietos); Labanoro g. (16 vietų).

Svarbu atkreipti dėmesį, kad pereinamuoju laikotarpiu (nuo sausio 9 d. iki sausio 22 d.), vairuotojai pasistatę automobilį šiose vietose ir nesumokėję rinkliavos mokesčio, iš karto nebus baudžiami, o tik įspėjami informaciniu pranešimu, primenančiu, jog vairuotojas parkuojasi mokamoje zonoje ir privalo sumokėti už parkavimą, pažymima pranešime.

Nuo sausio 23 d. šiose vietose bus vykdoma įprasta automobilių statymo kontrolė. Kontrolieriai tikrins ne tik vietinės rinkliavos apmokėjimą, bet ir tai, ar vairuotojai statydami automobilį nepažeidžia kelių eismo taisyklių. Nustačius pažeidimą, vairuotojams bus paliekami pranešimai apie užfiksuotą pažeidimą.

Geltonąją zoną nuo sausio 16 d. papildys dar kelios gatvės – Manufaktūrų g. (47 vietos) ir Kaukysos g. (12 vietų).

O nuo sausio 16 d. taip pat pasipildys ir žalioji zona, į kuria bus įtrauktos šios gatvės: Pelesos g. (195 vietos); Žirmūnų g. (32 vietos); Antakalnio g. (50 vietų); Lakūnų g. (95 vietos); S. Žukausko g. (161 vieta); J. Kubiliaus g. (76 vietos); Žygio g. (73 vietos); Minties g. (159 vietos), rašoma pranešime.

Pereinamasis laikotarpis šiose gatvėse bus pradedamas vykdyti nuo sausio 16 d. iki 27 d., o įprasta automobilių parkavimo kontrolė – nuo sausio 28 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)