Pašalinus priežastis, dėl kurių vairuotojo pažymėjimas buvo paskelbtas negaliojančiu, dokumento galiojimas atsinaujins automatiškai, tai pažymint Kelių transporto priemonių vairuotojų registre. Ši nuostata įsigalios nuo 2024 metų sausio 1 dienos.

Priimtais pakeitimais taip pat tikslinama tvarka dėl naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis: transporto priemonei dalyvaujant viešajame eisme, vairuotojams draudžiama naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, jeigu jomis naudojamasi rankomis, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Stabtelėjimas prie šviesoforo arba kamštyje – nėra sustojimas ilgesniam laikui. Tai suprantama kaip važiavimas: sustoji, važiuoji, sustoji, vėl važiuoji. Žinoma, gali būti priekyje avarija, tuomet būna ilgesni sustojimai, bet tai nėra stovėjimas, todėl naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis negalima“, – pakeitimą aiškina Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras.

Sugriežtinti reikalavimai turintiems laisvų rankų įrangą: ją turintys naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis galės tik tuomet, kai tokia priemonė bus pritvirtinta specialiame laikiklyje, ar bus naudojama transporto priemonės įranga.

Tokia nuostata įsigalioja nuo kitų metų gegužės 1 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją