„Per pirmuosius šešis šių metų mėnesius šalies gyventojai aktyviai pirko naujas transporto priemones ir dažniau rinkosi aplinkai draugiškus automobilius. Pavyzdžiui, banko klientai per šį laikotarpį įsigijo 3 kartus daugiau elektromobilių, palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu“, – sako Tomas Pulikas, „Swedbank“ Vartojimo paskolų ir automobilių finansavimo departamento direktorius.

Kaip pastebi T. Pulikas, norinčiųjų įsigyti naujus automobilius skaičius buvo greičiausiai dar didesnis, tačiau dėl stringančio automobilių tiekimo ne visi pirkėjai galėjo gauti pageidaujamą modelį arba jų netenkino ilgas naujo automobilio laukimo laikas.

„Dažniausiai iš aplinkai draugiškų transporto priemonių lietuviai pirko „Toyota“, „Hyundai“ ir „Nissan“ markės automobilius. Tarp elektromobilių populiariausiais pasirinkimais tarp lietuvių buvo „Nissan Leaf“, „Dacia Spring“ ir „Kia Niro“ modeliai“, − komentuoja T. Pulikas.

„Swedbank“ duomenimis, šiuo metu vidutinė lizingo sutarties ekologiškam automobiliui įsigyti suma siekia apie 24 tūkst. eurų.

Augo bendra automobilių finansavimo lizingu suma

Pirmąjį šių metų pusmetį bendra „Swedbank“ su Lietuvos gyventojais sudarytų naujų automobilių lizingo sutarčių suma siekė daugiau kaip 57 mln. eurų.

„Lizingo finansavimo augimą lėmė ir didesnis sudarytų sutarčių skaičius, ir išaugusi vidutinė sutarties vertė, kuri šiuo metu siekia 21 tūkst. eurų. Vidutinis terminas, kuriam sudaroma lizingo sutartis, siekia 5,5 metų“, − sako T. Pulikas.

Pasak jo, vertinant visus „Swedbank“ lizingu įsigyjamus automobilius, šiais metais, kaip ir pernai, tarp populiariausių automobilių gamintojų yra įsitvirtinusios trys markės – „Toyota“, „Kia“ ir „Volkswagen“. Į bendrą labiausiai perkamų automobilių penketuką taip pat patenka „Nissan“ ir „Hyundai“ gamintojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją