Kaip antradienį informavo Vilniaus savivaldybė, nuo kovo vidurio sostinėje pradėjus taikyti naują tvarką, leidusią savivaldybėms be policijos įsikišimo nuvilkti automobilius, nutempta 480 neįgaliųjų vietose pastatytų transporto priemonių. Taip pat nuvilktos dar 145 transporto priemonės, kurios buvo paliktos nesilaikant 5 metrų atstumo prieš pėsčiųjų perėjas.

Dar 71 automobilio vairuotojas paliko nepakankamą, t.y. mažesnį nei 3 metrų, atstumą tarp sustojusios transporto priemonės ir ištisinės horizontaliojo ženklinimo linijos.

Likę taisykles pažeidę automobiliai buvo palikti ant pėsčiųjų ar dviračių takų ir kitose neleistinose vietose.

Pasak savivaldybės, kasdien vidutiniškai nutempiama po aštuonis automobilius, dažniausiai pažeidimai fiksuojami Senamiestyje ir Naujamiestyje.

Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andžejus Dinikis teigia, kad dažniausi pažeidėjai – Vilniaus miesto ir rajono gyventojai, nutempta ir automobilių, priklausančių Baltarusijos, Ukrainos bei kitų šalių gyventojams.

Savivaldybės teigimu, vykdant priverstinį nuvežimą neretai pasitaiko ir automobilių su Ukrainos valstybiniais numeriais, dalis šių automobilių savininkų yra Lietuvos piliečiai, tikėtina, tokiu būdu vengiantys mokėti rinkliavą už automobilio stovėjimą.

Anot A. Dinikio, nutempiant automobilius pasitaiko ir kurioziškų situacijų.

„Kartą automobilio savininkas su taksi vijosi tempiamą automobilį, nes kartu su juo į aikštelę nukeliavo ir kelionei į oro uostą sukrauti lagaminai. Tačiau liūdi – ne visi. Pavyzdžiui, viena moteris džiaugėsi, kad spėjo pamatyti nugabenamą automobilį, nes kitu atveju ryte būtų labai išsigandusi“, – teigia savivaldybės atstovas.

Apie penktadalį nuvežtų transporto priemonių taip pat sudaro įmonių, dažniausiai – dalijimosi platformų automobiliai.

Bauda už automobilio statymą neleistinoje vietoje siekia 48,4 euro, dar 36,6 euro vairuotojams tenka mokėti už automobilio nuvilkimą, po dar beveik 8,5 euro – už kiekvieną dieną, kai automobilis saugomas aikštelėje.

Neradus automobilio, vairuotojas turi kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112, jei automobilio savininkas nesikreipia tą pačią dieną, su juo turimais kontaktais susisiekiama vėliau.

Savivaldybės teigimu, iki šiol nėra pasiimtas tik vienas priverstinai nuvilktas automobilis.

Jei vairuotojas prisistato vilkikui jau užkėlus automobilį, jį įmonė gali nuvilkti į artimiausią vietą, kur automobilio stovėjimas leidžiamas, tačiau tuomet vis tiek tenka susimokėti už vilkiko darbą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją