Kaip LNK žinioms pasakojo Vilniaus kelių policijos antros kuopos vadas Donatas Mankauskas naujo tipo pažeidimų fiksavimo įranga turi žymiai daugiau galimybių nei ankstesnė.

„Galime toliau matyti transporto priemones, jei kelias yra lygus ir pakankamai geros sąlygos. Tokiais atvejais pažeidėjus fiksuoti galime 1,5 km atstumu. Naujasis greičio matuoklis ne tik fotografuoja, bet ir filmuoja bei gerai priartina vaizdą“, – naują įrangą pristato pareigūnas.

Bauda pasivys vėliau

Pasak jo, pažeidėjams dažnai kyla klausimų, kaip įmanoma iš tokio didelio atstumo užfiksuoti greičio viršijimą ir kaip tiksliai policija gali žinoti, kad būtent tuo automobiliu buvo padarytas pažeidimas.

„Šis aparatas seka automobilį ir jį filmuoja, todėl pareigūnas nėra įpareigotas stabdyti automobilio, nes užfiksuotas vaizdas įrašomas. Kartais žmonės nustemba, kad pro aparatą pravažiavo, niekas nestabdė, atrodė, kad prašoko, bet pasekmės juos pasiveja vėliau“.

Ginčams vietos nebeliks

Kaip pasakoja D. Mankauskas, naujoji pažeidimų fiksavimo įranga gali būti naudojama nebūtinai greičio matavimui, nes filmavimo galimybė leidžia fiksuoti saugos diržų dėvėjimą bei mobiliųjų telefonų naudojimą. Pasak jo, tai leis spręsti problemą, kai anksčiau vienintelis tokių pažeidimų įrodymas buvo pareigūno liudijimas.

„Anksčiau būdavo pareigūno tarnybinis pranešimas, kuriame buvo išdėstomos visos aplinkybės: kada ir kur nustatytas pažeidimas. Tai šiuo metu ginčams vietos nelieka, nes viskas yra nufilmuota“, –