Kaip LNK žinioms sakė Klaipėdos konteinerių terminalo generalinis direktorius Vaidotas Šileika, terminalas yra pakankamai apkrautas ir automobiliai bei jų sandėliavimas jau kelia tam tikrą susirūpinimą. Tai pradeda trukdyti tam tikroms krovos procedūroms.

„Kol kas mes neturime informacijos, kad gali būti tie automobiliai išgabenti. Jeigu situacija bus kritinė, būsime priversti stabdyti tų automobilių iškrovimą iš konteinerių“, – tvirina jis.

Terminale dabar stovi apie 500 automobilių iš JAV. Kiekviena dieną čia iškraunama iškraunam apie 25 konteineriai, o šiuo atveju, jų niekas nepasiima, todėl uostas priverstas apriboti automobilių iškrovimą iš konteinerių.

Šimtai amerikietiškų automobilių įstrigo aikštelėse ir didžioji dalis jų turi būti išvežta į Baltarusiją ir Ukrainą. Tačiau ukrainiečiai savo mašinų nepasiima, nes negali jų išsivežti dėl karo. Kol kas maža dalis jų yra vežama tik į Vakarų Ukrainą.

Muitininkai pastebi, kad per paskutines dvi savaites tokių automobilių padaugėjo 30 procentų. Pastebima, kad siunčiamų automobilių krovinių intensyvumas padidėjo, todėl padėtis gali tapti dar rimtesne. Dalis konteinerių skirtų Odesos uostui, yra nukreipiama į kitus uostus, įskaitant ir Klaipėdos.

Plačiau apie susidariusią situaciją Klaipėdos uoste – LNK žinių reportaže.