„Gyventojų susidomėjimas elektromobiliais ir alternatyviomis transporto priemonėmis neslūgsta. Papildomas finansavimas šioms darnų judumą skatinančioms kompensacijoms bus skirtas jau antrą kartą. Kviečiame gyventojus ir toliau teikti paraiškas ir mažinti taršą transporto srityje,” – sakė Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) Nacionalinių programų valdymo departamento direktorius Jonas Balkevičius.

Kompensavimo sąlygos, įsigijus elektromobilį, mažiau taršų automobilį, dviratį, el. paspirtuką, viešojo transporto ar dalijimosi paslaugas, nesikeis. Gyventojai paraiškas ir toliau gali teikti įpastine tvarka per APVA informacinę sistemą (https://apvis.apva.lt/). Jos bus priimamos iki birželio 1 dienos arba iki tol, kol priemonėje pakaks lėšų.

Nuo pernai metais paskelbto kvietimo APVA sulaukė beveik 16 tūkst. gyventojų prašymų kompensuoti įsigytą mažiau taršų transportą. Iš jų daugiau kaip 12 tūkst. gyventojų pasirinko el. paspirtukus, dviračius ar viešojo transporto paslaugas, 2,2 tūkst. persėdo į mažiau taršius automobilius ir daugiau kaip 1,6 tūkst. pasirinko elektromobilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją