Projekto autorius, Seimo Ekonomikos komiteto narys Andrius Bagdonas atkreipia dėmesį, kad pastaroji pataisa bus taiklesnė už kaimyninėse Latvijoje ir Estijoje veikiančią galimybę įmonėms atskaityti PVM įsigyjant bet kokį lengvąjį automobilį. „Mes lengvatą nutaikome tik į elektrą varomus automobilius, nes visi suprantame, kad valstybė nebegali skatinti vidaus degimo variklių ir iškastinio kuro pramonės. Turime skatinti verslus investuoti į ekologišką plėtrą“, – teigia Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys.

Įmonėms ir valstybės sektoriui sutaupius PVM išlaidų elektriniam transportui, juridinių asmenų subsidijoms numatytas Klimato kaitos programos lėšas būtų galima perkelti fiziniams asmenims. „Vadinasi, valstybė galės dar daugiau gyventojų paremti subsidijomis už įsigyjamus elektromobilius“, – pastebi A. Bagdonas.

Už Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą balsavo 76, prieš 11, susilaikė 35 parlamentarai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją