Pagal Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, sustojimas ir stovėjimas neįgaliųjų automobilių stovėjimo vietose, neturint sustojimą ar stovėjimą tokiose vietose pagrindžiančio dokumento, vairuotojams užtrauktų 60–180 eurų baudą.

Šiuo metu už tai baudžiama bendrąja tvarka kaip už automobilių sustojimą ir stovėjimą nustatančių Kelių eismo taisyklių nesilaikymą – nuo 30 iki 90 eurų.

Pataisą su kolegomis inicijavusi Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininkė Monika Ošmianskienė sako, kad neįgaliesiems skirtose vietose automobilius statantys vairuotojai „išvengia adekvataus dydžio baudų, atgrasančių nuo analogiško elgesio ateityje“.

Pasak jos, išskirti pažeidimus, susijusius su žmonėms su negalia, svarbu, nes jie veikia pažeidžiamiausios grupės asmenų galimybes dalyvauti visuomenės gyvenime.

„Parkuotis kitoje vietoje jiems sudėtinga ar net neįmanoma dėl aplinkos kliūčių, pavyzdžiui, šaligatvių, bordiūrų bei dėl papildomos erdvės, reikalingos pilnam durelių atidarymui ir vežimėlio ar vaikštynės pastatymui, trūkumo“, – sakoma pataisų aiškinamajame rašte.

Siūloma, kad didesnės baudos už automobilių statymą neįgaliųjų vietose neturint tam teisės įsigaliotų nuo rugsėjo 1 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)