Evelina kreipėsi į DELFI, norėdama pasidalinti Vilnius-Kaunas kelio būkle švenčių proga.

„Kelias, kuriuo važiuoja pakankamai didelis transporto priemonių kiekis nėra valomas nuo sniego, todėl važiavimo sąlygos itin prastos, o ką jau kalbėti apie kelkraštį, kurio ribų net nesimato. Taip mūsų gyventojų kelių mokesčiai išnaudojami užtikrinti ne tik paprastų Vilniaus gatvių, bet ir A1 važiavimo kelių saugumą“, – savo nuomone pasidalino Evelina.

Eismo sąlygas sunkina snygis

Eismo sąlygas šeštadienio rytą sunkina snygis, įspėja kelininkai.

Pasak Automobilių kelių direkcijos, 6 val. duomenimis dėl buvusio ir vietomis besitęsiančio snygio sudėtingos eismo sąlygos buvo beveik visoje Lietuvoje, ypač pietvakarių, vakarų ir šiaurės rytų Lietuvos regionuose. Čia pagrindiniai keliai daug kur provėžoti, slidūs, padengti pažliugusio ar puraus sniego sluoksniu, vietomis – iki 10 centimetrų storio.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje yra slidūs, provėžoti, padengti prispausto ar pažliugusio sniego sluoksniu, kai kur yra susiformavęs plikledis.

Keliai valomi ir barstomi, tačiau vairuotojai raginami rinktis saugų, ne maksimaliai leistiną greitį.

Vakarų Lietuvoje ir Marijampolės apskrityje sninga, kitur šalyje – be kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 6 iki 11 laipsnių šalčio, vakarų ir pietvakarių Lietuvoje – nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną kai kur trumpai pasnigs, pustys. Vėjas bus vakarinių krypčių, 7–12 m/s, pajūryje gūsiai sieks 15–18 m/s. Aukščiausia oro temperatūra bus nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio, pajūryje – nuo 0 iki 2 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)