Kalbant apie „GT3 CUP“ derėtų prisiminti, kad „Porsche“ ir toliau gali didžiuotis geriausiai pasaulyje parduodamų lenktyninių automobilių gamintojo vardu. Specialistai pabrėžia, jog naujasis modelis yra tiek pat atsidavęs sportinei sėkmei, kiek ir gilioms tradicijoms.

„Porsche 911 GT3 CUP“ išlaiko visas technologijas, naudojamas sportiniuose automobiliuose. Naujojo modelio kūrėjai siekė ne tik išsigryninti techninių galimybių ribas, bet ir įtraukti viso pasaulio lenktynių komandų indėlį. Nes svarbu ne vien geriausi rezultatai ir naujovės – paraleliai būtinas patikimumas ir ekonomiškumas.

Į „Porsche 911 GT3 CUP“ įmontuotas 3,996 cm3, 6 cilindrų Boxer variklis, kurio maksimali galia - 375 kW (510 AG). Sekvencinė 6 pavarų dėžė, kuro bako talpa – net 110 litrų. Automobilis „apautas“ skirtingo dydžio ratlankiais: priekyje - 12 colių pločio (padangos 30/65R18), gale - 13 colių pločio ratlankiai (padangos 31/71R18).

„Ir dar vienas svarbus elementas, kuris sparčiai tampa pagrindiniu transporto priemonių kūrimo akcentu didėjančio visuotinio atšilimo metu: tvarumas. Pavyzdžiui, naujojo „Porsche 911 GT3 Cup“ variklis yra sukurtas dirbti tiek su E98 benzinu, tiek naudojant sintetinį kurą, kas leidžia žymiai sumažinti CO2 emisiją lenktynėse“, – pabrėžia R. Kupčikas.

Išbandyti galės tik patyrę

Naująjį modelį jau galima pamatyti „Porsche“ centre Vilniuje. Išbandyti jį galės lenktyninio projekto „Porsche Racing Experience“ dalyviai. R. Kupčikas pabrėžia, jog galimybę sėsti prie „Porsche 911 GT3 CUP“ vairo bus suteikta tik patyrusiems projekto dalyviams – ne naujokams.

„Tai automobilis, skirtas išimtinai profesionalams ir lenktynėms. Su šiuo modeliu „Porsche Baltic“ komanda kitais metais išbandys savo jėgas GT3 kategorijoje, nes iki šiol varžėmės kitoje, GT4 klasėje“, – sako R. Kupčikas. Tiesa, galimybė ruoštis ir varžytis lenktynėse su patikimuoju „Porsche Cayman GT4 Clubsport“ ir toliau liks – Vilniaus Porsche centras išlaikys abu bolidus.

Naujiems iššūkiams komanda rengiasi atsakingai, optimizmo prideda ir skambi šio sezono lenktynių pabaiga. Kaip žinia, sezono uždarymo savaitgalį rugsėjo pabaigoje „Porsche Baltic“ komanda pažymėjo skambiomis pergalėmis. Du kartus jos nariai lipo ant aukščiausiojo nugalėtojų pakylos laiptelio, trečiosiose lenktynėse jie iškovojo antros vietos apdovanojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)