Rugsėjo viduryje buvo atidarytos dvi IONITY stotys su dviem 350 kW galios įkrovos stotelėmis Estijoje (netoli Pernu ir Talino), o šį mėnesį – tokia pati stotis ties Ryga. Lietuvoje dar pernai buvo paleistos analogiškos dvigubos IONITY stotys ties Kaunu ir Panevėžiu, o šį rugsėjį – Kryžkalnyje.

Penkios iš 6 IONITY stočių įrengtos tarptautinėje „Via Baltica“ magistralėje. Užbaigus projektą Baltijos šalyse, IONITY tinklas keliu pilnai sujungė Vakarų Europą ir Suomiją, o kompanijos paslaugomis besinaudojantys klientai nuo šiol turi galimybę sklandžiai keliauti elektromobiliais tarptautiniais maršrutais tranzitinėmis transporto arterijomis.

Priklausomai nuo elektomobilio modelio, IONITY stotelės nuo 20 proc. iki 80 proc. baterijų talpos įkrauna per 18-30 min., o bateriją šimtui kilometrų kelio papildo per 5-10 min.

Savo tinkle IONITY naudoja Combined Charging System (CCS) europinį technologinį standartą, leidžiantį įkrauti bet kurį esamą ir būsimą elektromobilį. IONITY stotelėms visoje Europoje tiekiama 100 proc. žalioji elektros energija.

IONITY yra 2017 m. įkurta bendra automobilių gamintojų „BMW Group“, „Ford Motor Company“, „Hyundai Motor Group“, „Mercedes Benz AG“, ir „Volkswagen Group“ kartu su „Audi“ ir „Porsche iniciatyva“. Bendrovė plėtoja modernų iki 350 kW galios elektromobilių įkrovos stotelių tinklą, leidžiantį maksimaliai išnaudoti bet kurio elektromobilio technines ir programines galimybes bei turėti pilną bateriją trumpų sustojimų metu.

IONITY pagrindinė būstinė yra Miunchene, Vokietijoje. Visoje Europoje iš viso veikia daugiau kaip 360 IONITY stotelių – daugiausia Vokietijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Italijoje, JK, Beniliukso ir Skandinavijos šalyse, Airijoje ir kt. Artimiausiu metu IONITY į tinklą planuoja įjungti dar dešimtis naujų stotelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)