„Mūsų tikslas, kad iki 2030 m. Lietuva išplėstų turimą elektromobilių parką – nuo dabar esančio pusės procento iki 20 procentų. Tam bus skiriamos ES ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo fondo lėšos – net 166 mln. eurų bus skirti elektromobilumo plėtrai, o dar 300 mln. eurų – elektros tinklams pertvarkyti, sudarant galimybes išplėsti elektromobiliams įkrauti reikalingą infrastruktūrą“, – neformaliame ministrų susitikime kalbėjo Lietuvos susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

Įvairios šalies institucijos jau dabar rengia planus, kaip paskatinti žmones persėsti į elektromobilius. Susisiekimo ir Energetikos ministerijos rengia elektromobilių naudojimo ir įkrovimo infrastruktūros plėtros veiksmų planą, jį planuojama patvirtinti jau kitais metais.

Šalies savivaldybės yra įpareigotos iki 2022 m. sausio 1 d. parengti elektromobilių infrastruktūros plėtros planus. Remdamosi šiais planais, savivaldybės galės prašyti finansavimo elektromobilių įkrovimo prieigoms įrengti, verslas, atsižvelgdamas į savivaldybių planus, galės investuoti į prieigų įrengimą ten, kur jų labiausiai reikės. Šie savivaldybių parengti planai bus vieši ir atnaujinami kas trejus metus.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 360 viešų ir pusiau viešų elektromobilių įkrovimo prieigų. Iki 2024 m. pabaigos norima šį skaičių padidinti 11 kartų – iki 3960. Skaičiuojama, kad, pasitelkiant įvairius finansavimo šaltinius, iki 2027 m. pabaigos tokių įkrovimo prieigų bus įrengta daugiau kaip 7000.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)