Miestui skirto mažo elektromobilio vizijos pagrindu tapo žmonės ir jų bendros patirtys. Koncepcinis modelis apjungia tvarumą, skaitmenizaciją ir lankstumą: „ID.LIFE“ gali tapti jaukiu kino teatru, žaidimų centru arba tiesiog vieta pailsėti gryname ore.

„Tai atspindi mūsų naujos kartos elektrinio miesto mobilumo viziją. Koncepcinis modelis leidžia įvertinti, kaip atrodys mažiausias ID. šeimos modelis, kuris bus pristatytas 2025 m. ir kainuos maždaug 20 tūkst. eurų. Jis mums leis padaryti elektrinį mobilumą prieinamą dar daugiau žmonių“, – teigė „Volkswagen“ prekės ženklo vadovas Ralfas Branstatteris.

ID.LIFE“ dizainas paprastas, minimalistinis ir aukštos kokybės. Jį kuriant atsisakyta dekoratyvinių elementų ir sudėtingų medžiagų junginių. Nuimamas medžiaginis stogas „ID.LIFE“ suteikia atviros erdvės pojūtį ir leidžia sumažinti elektromobilio svorį.

„ID.LIFE“ sukurtas ant mažesnės, specialiai kompaktiškiems modeliams pritaikytos, „Volkswagen“ MEB elektromobilių platformos. Tai pirmasis nuo MEB nuriedėjęs priekiniais ratais varomas automobilis. 172 kW/234 AG elektrinis motoras „ID.LIFE“ 100 km/val. leis pasiekti per 6,9 s, o su 57 kWh talpos baterija vienu įkrovimu bus galima įveikti apie 400 km (pagal WLTP).

„ID.LIFE“ yra patikimas kompanionas įvairioms skaitmeninėms patirtims – jis nesunkiai gali transformuotis į žaidimų erdvę ar kino teatrą. Į jį įmontuota žaidimų konsolė ir projektorius bei projektoriaus ekranas, ištraukiamas iš priekinės panelės. Kitiems prietaisams prijungti skirtas 230 voltų ir 16 amperų palaikantis lizdas. Saloną taip pat paprasta pritaikyti pagal savo poreikius – visos sėdynės gali būti visiškai nulenktos, taip sukuriant tiek filmų žiūrėjimui, tiek miegui ar didesnių krovinių pervežimui tinkamą erdvę.

Kameros ir ekranai pakeitė tiek išorės, tiek vidaus veidrodėlius. Visos pagrindinės automobilio funkcijos valdomos lietimui jautriu paviršiumi, kuris integruotas į aštuonkampį vairą. Asmeniai prietaisai – planšetės ir išmanieji telefonai – gali būti naudojami navigacijai, muzikai ar filmams, kuriuos galima žiūrėti per projektorių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)