Šeimyninis SUV, kuris, kaip skelbia „Kia“, turės ir hibridinę bei iš tinklo įkraunamą versijas, bus rimčiausias konkurentas tokiems modeliams, kaip „Nissan Qashqai“ ir „Hyundai Tucson“. Pastarieji modeliai pristatyti kiek anksčiau šiemet.

Tai pirmas kartas, kai gamintojas sukūrė specialiai Europai skirtą modelio versiją: ši yra 75 mm trumpesnė nei globali versija.

Gamintoja teigia, kad automobilis buvo kuriamas mintyje turint tris dalykus: norėta inovatyvaus dizaino, pažangių technologijų ir to, kad automobilį būtų smagu vairuoti.

Naujo modelio ilgis siekia 4,515 metro, o tai – 3 cm daugiau nei ankstesnės kartos modelis. Atstumas tarp ratų ašių taip pat išaugo 1 cm.

Iš tinklo įkraunama „Kia Sportage“ versija turės 1,6 l darbinio tūrio keturių cilindrų benzininį variklį su turbina, suporuotą su 13,8 kWh talpos baterija, maitinančia elektros variklį. Bendra sistemos galia siekia 261 AG. Beje, įkrauti bateriją bus galima per 2 valandas.

Hibridinės versijos galia sieks 227 AG, o tiesiog benzininės versijos (su 1,6 l darbinio tūrio turbobenzininiu varikliu) – 148 AG. Ši versija turės starterį-generatorių, leidžiantį automobilį vadinti švelniuoju hibridu, ir bus poruojama su išmania mechanine pavarų dėže.

Be kita ko, „Kia“ neatsisakė ir dyzelinių variklių. 1,6 l darbinio tūrio turbodyzelinis variklis generuos 113 AG su mechanine pavarų dėže ir 134 AG su automatine pavarų dėže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)