Kiti svarbūs technologiniai sprendimai apima dar greitesnį baterijos įkrovimą ir jos našumą, labiau integruotą „Android“ operacinės sistemos sąveiką su „Porsche Communication Management“ sistema, patobulintą automobilio balsu valdymo sistemą bei navigacijos funkciją.

Parkavimas išmaniuoju įrenginiu

Vienas inovatyviausių technologinių sprendimų atnaujintuose modeliuose yra „Remote Park Assist“ sistema, leidžianti priparkuoti automobilį nuotoliniu būdu. Atnaujintieji „Taycan“ ir „Taycan Cross Turismo“ modeliai atpažįsta tiek atviras, tiek uždaras parkavimo vietas, sistema leidžia užtikrintai parkuoti automobilį tiek lygiagrečiose, tiek statmenose stovėjimo vietose, o kameros bei ultragarso jutiklliai padeda įvertinti atstumus tarp kliūčių.

Vairuotojui pasirinkus „Remote Park Assist“ funkciją, automobilis per išmaniąją „Porsche Connect“ programėlę informuoja apie galimybę pradėti parkavimosi manevrą, o vairuotojui patvirtinus, nuotolinio parkavimo sistema savarankiškai perima transporto priemonės valdymą. Tiesa, vairuotojas visada turi galimybė bet kada sustabdyti automobilį, paprasčiausiai atleidžiant parkavimo funkciją aktyvuojantį mygtuką išmaniojoje programėlėje.

Dar daugiau kilometrų vienu įkrovimu

Atnaujintieji „Taycan“ ir „Taycan Cross Turismo“ modeliai dar efektyviau skirsto energiją tiek važiuojant, tiek stovint – dalinai atsijungiantis priekinis elektros variklis leidžia sutaupyti energijos automobiliui važiuojant kruiziniu tempu arba stovint vietoje. Be to, naujuose modeliuose integruota pažangi aukštos įtampos baterija gali pakelti aukštesnę temperatūrą nei anksčiau, kas leidžia ją įkrauti su didesne įtampa per mažesnį laiko tarpą.

Su „Android“ patogiau nei bet kada anksčiau

Atnaujinta išmanioji sistema „Porsche Communication Management” nuo šiol pritaikyta ne tik „Apple”, bet ir „Android“ įrenginiams, todėl atnaujintųjų „Taycan” ir „Taycan Cross Turismo“ modelių valdymas tampa patogesnis dar didesniam „Porsche“ entuziastų ratui. Atnaujinimai leidžia balsu valdyti „Android” programas ir funkcijas, naudojantis tiek PCM 6.0, tiek „Google Assistant” programine įranga.

Patobulinimai atlikti ir automobilio valdymo balsu sistemai „Voice Pilot“, kuri nuo šiol perpranta dar daugiau žodžių ir greičiau įvykdo balsu perduodamas komandas. Dar daugiau technologinių atnaujinimų apima ir „Taycan“ bei „Taycan Cross Turismo“ navigacijos sistemą – informacija apdorojama ir pateikiama naudotojui žaibišku greičiu.

„Porsche“ staigmena: sugrįžo kultinės spalvos

Devintąjame dešimtmetyje „Porsche“ pristatė drąsias ir autentiškas spalvas, kurios tapo kultinėmis ir šiandien yra atpažįstamos kaip „Porsche“ klasikos simboliai. Šios dėmėsį traukiančios spalvos sugrįžta kartu su atnaujintaisiais „Taycan“ ir „Taycan Cross Turismo“ modeliais. Kartu su individualizuotus sprendimus kuriančiais „Porsche Exclusive Manufaktur“, atnaujintųjų modelių spalvų gamą bus galima rinktis iš daugiau nei 65 skirtingų atspalvių.

Lietuvoje atnaujintus „Porsche Taycan“ ir „Porsche Taycan Cross Turismo“ galima užsisakyti jau dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją