Renginys skirtas artėjančiai Rugsėjo 1-ajai, kai gatvėse ir keliuose pagausėja automobilių, o į miestus po vasaros atostogų grįžta pėstieji, dviratininkai, paspirtukininkai ir kiti eismo dalyviai. Renginys „Būk atsakingas kelyje“ – puiki proga visiems priminti, kad eisme turime būti dėmesingi, atsakingi ir supratingi.

Renginyje specialiai vaikams bus įrengta elektromobilių trasa su kelio ženklais, kurioje vaikams gerai žinomi animacinio filmo „Transformeriai“ ir „Šunyčiai patruliai“ herojai supažindins su kelio ženklų reikšme bei saugaus elgesio kelyje taisyklėmis. Vaikų lauks ir edukacinė atšvaitų zona, o vyresni renginio dalyviai teorines žinias apie saugų eismą galės pasitikrinti interaktyviame ekrane arba renginio metu vyksiančiose orientacinėse varžybose. Bus galima detaliau sužinoti važiavimo elektriniais paspirtukais taisykles bei atlikti bandomuosius važiavimus tam specialiai įrengtoje edukacinėje trasoje.

Saugaus eismo akcijoje „Būk atsakingas kelyje“ dalyvaus Lietuvos specialiosios tarnybos: policijos pareigūnai, greitosios medicinos pagalbos specialistai, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos pareigūnai, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir kariuomenės atstovai. Visiems norintiems bus leista susipažinti su tarnybiniais automobiliais, kuriuose sumontuota speciali įranga.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)