„Pirmą kartą Lietuvoje pristatoma „Porsche NOW“ koncepcija apjungia svarbiausius šiuolaikinio pasaulio elementus – inovacijas, kuriant proveržį, ir tvarumą, saugant aplinką. Šiam projektui lokacija pasirinkta neatsitiktinai. Siekiant pabrėžti būtinybę tausoti išskirtine augalija, gyvūnija ir itin ramia atmosfera dvelkiančią Kuršių neriją, čia pristatome tik elektra varomus ir nulinę CO2 emisiją turinčius sportinius „Porsche Taycan“ automobilius“, – sako Vilniaus „Porsche“ centro vadovė Rasa Klimavičiūtė.

Naujasis „Porsche” centras išsiskirs ne tik aplinką tausojančiais automobiliais, bet ir dekoro elementais. „Porsche NOW” dekoro dizainerė Jurgita Strazdė sako, jog visi centro baldai, paveikslai, skulptūros, vazos ir kitos interjero detalės yra pagamintos iš perdirbtų medžiagų, taip siunčiant visuomenei svarbią žinią apie turimų išteklių perdirbimą ir gamtos puoselėjimą.

Dizainerė atskleidžia, jog visos „žaliojo“ centro dekoro detalės pagamintos iš du kartus perdirbto kartono pluošto, o toks sprendimas pasirinktas siekiant įkvėpti žmones kūrybiškai panaudoti jau turimus išteklius: „Žinoma, būtų kur kas paprasčiau tiesiog įsigyti naujus baldus ir dekoracijas, tačiau privalome susimąstyti apie tai, kaip milžiniškas kasdieninis vartotojiškumas kenkia mūsų aplinkai. Norime parodyti, jog nebūtina kaskart pirkti naujų daiktų, galime išnaudoti tai, ką jau turime, net ir prabangiausiose vietose“.
J. Strazdė sako, jog kuriant minimalizmą ir tvarką atspindinčius centro elementus, įkvėpimo sėmėsi iš gamtos ir joje vyraujančių natūralių formų ir spalvų dermės.

„Labiausiai mane inspiruoja gamta, todėl džiaugiuosi prisidėdama prie projektų, skatinančių jos išsaugojimą bei stiprinančių visuomenės sąmoningumą. „Porsche NOW” iniciatyva įkvepia rūpestingai ir atsakingai skaičiuoti naudojamus išteklius, primena apie tvarumą ir ragina susimąstyti“, – aiškina menininkė.

„Porsche NOW” centras, įsikūręs šalia Nidos uosto, veiks iki liepos 31 dienos. Centre bus eksponuojami pilnai elektra varomi sportiniai „Porsche Taycan“ modeliai, tarp jų ir naujasis, pirmasis padidintą pravažumą turintis sportinis „Porsche Taycan Cross Turismo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)