Košmaras Kaune – to dar nėra buvę

Nuolat remontuojamais keliais ir plačiais mero Visvaldo Matijošaičio užmojais garsėjantis Kaunas prasidėjus vasarai tapo tikra šalies „spūsčių sostine“. Ir tai pajuto ne tik kauniečiai, o visi, kuriems tenka vykti į Kauną, ar bent važiuoti pro jį.

Automobilių spūstys miestą sukaustė remontui uždarius viena pagrindinių transporto arterijų vadinamą Pilies žiedą ir šalia esantį, tiek naujamiestį, tiek ir senąją miesto dalį su Vilijampolės ir Šilainių rajonais jungiantį P. Vileišio tiltą. Savivaldybė žada, kad darbai bus baigti iki rugsėjo 1-osios.

Tuo pačiu metu mieste toliau tvarkomos ir kitos judrios gatvės, be to Kelių direkcija vykdo du „amžiaus projektus“ pagrindiniame šalies kelyje A1, jungiančiame tris didžiuosius miestus: Vilnių, Kauną ir Klaipėda. Kaune statomas dar vienas, jau trečiasis tiltas per Nerį, už IX-ojo forto rekonstruojama vadinama Giraitės sankryža.

Eismo spūstis kelyje Vilnius – Kaunas – Klaipėda

Kauną vertėtų aplenkti

Tad spūstys formuojasi ne tik mieste, bet ir prekybos ir pramogų centrą „Mega“ apylinkėse, šalia jo besidriekiančiame kelyje Vilnius – Klaipėda.

Ką daryti, jeigu iš Vilniaus automobiliu vykstate link pajūrio, o ties Kaunu patekote į spūstį? Šioje situacijoje būtų vienas patarimas – tikrai nereikėtų sukti iš pagrindinio kelio ir mėginti spūstį apvažiuoti per miestą ir į magistralę įsukti kitoje vietoje. Geriau tikrai nebus, miestą kausto spūstys, eismo sąlygos piko metu – nepavydėtinos, tad geriausias sprendimas tokioje situacijoje – likti savo vietoje, apsišarvuoti kantrybe ir lėtai judėti į priekį.

Visgi, optimaliausia išeitis, kaip išvengti ne pačių maloniausių potyrių – aplenkti „spūsčių sostine“ tapusį Kauną. Pajūrį galima pasiekti ir vykstant kitais maršrutais, nors atstumai ir didesni, bus galimybė pro automobilio langą gėrėtis Lietuvos gamta, o ne uostant išmetamąsias dujas stebėti nevilties iškankintų vairuotojų veidus.

Kaunas tapo spūsčių sostine

Galima vykti ir pro Ukmergę, ir pro Jonavą

Pateikiame kelis maršrutų variantus, kuriuos sumodeliavome naudojant „Google žemėlapius“.

Iš Vilniaus į Palangą vykstant tiesiausiu keliu per Kauną bei Klaipėdą 332 km. kelią teoriškai įveiksite per 3 val. 38 minutes. Taip apskaičiavo vairuotojų plačiai naudojama „Google žemėlapių“ programa. Tačiau realiomis sąlygomis prie šio laiko derėtų pridėti dar valandą ar dvi.

Vykstant link pajūrio pirmieji kelio remonto darbai prasideda ties Kaišiadorimis, o didžiausias išbandymas lauktų Kaune ties prekybos centru „Mega“ ir keli kilometrai už jo, kur dirba kelininkai.

Vengiant pagrindiniame šalies kelyje A1 susidarančių spūsčių galima rinktis maršrutą periferijos keliais.

Vienas tokių maršrutų, kurio ilgis 362 kilometrai nuo sostinės veda per Ukmergę link Kėdainių. Tada pasukama link Cinkiškių, kur patenkama į pagrindinį šalies kelią A1 ir juo vykstama link pajūrio.

Egzistuoja ir kita galimybė, kaip nedarant itin didelio lanksto apvažiuoti Kauną ir išvengti didžiųjų spūsčių. Nuo sostinės vykstant link Kauno, pasiekus pusiaukelę, ties Elektrėnais reikėtų 143 numeriu pažymėtu keliu vykti link Jonavos. Toliau kelionę tęsiant keliu E67 pasiekiama magistralė Vilnius – Klaipėda. „Google žemėlapiai“ nurodo, kad renkantis šį maršrutą teks įveikti 354 km, o kelionė iki pajūrio truks apie 4 val.

Alternatyvus maršrutas iš Vilniaus į Palangą

Kelionė Pamariu – turintiems daugiau laiko

Norint išvengti kelionės pagrindine šalies transporto arterija A1, galima rinktis kitą maršrutą. Iš Vilniaus į Palangą vykti pro Ukmergę, Panevėžį, Šiaulius bei Plungę. Maršruto ilgis – 373 km., o kelionė truks apie 4 val. 50 min.

Panašiai tiek pat, apie 5 val. tektų važiuoti renkantis vakarinę pusę – iš sostinės per Trakus vaizdingomis vietovėmis vykstant į Birštoną bei Jurbarką ir ties Kryžkalniu įsiliejant į magistralę A1. Maršruto ilgis – 383 kilometrai.

Turint daugiau laiko bei noro pamatyti šį tą įdomaus galima rinktis ir kitą variantą, vykstant tuo pačiu maršrutu nesukti į pagrindinį šalies kelią, o Palangą pasiekti važiuojant pro Šilutę. Kelionė truks daugiau nei 5 val., teks įveikti 375 kilometrus, tačiau turėsite galimybę pravažiavus Šilutę pakeliui užsukti į Ventės ragą, aplankyti Lietuvos Venecija vadinamą Mingės kaimą, Kintus, pasigrožėsi Pamario gamta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)