77 kWh talpos baterija, priklausomai nuo vairavimo sąlygų, vienu įkrovimu leidžia įveikti 480 km (pagal WLTP) ir palaiko 125 kW galios greitąjį įkrovimą, kuris per 30 minučių leidžia įveikiamą atstumą padidinti 300 km. Baltijos šalyse „ID.4 GTX“ bus galima užsisakyti antroje gegužės pusėje.

Tvarus ir sportiškas. Tvarumas ir sportiškumas nėra nesuderinami – jie tobulai papildo vienas kitą. GTX ženklu bus žymimi sportiški ID. elektromobilių linijos flagmanai. Tvarumas ir sportiškumas nėra nesuderinami – jie tobulai papildo vienas kitą. Po „ID.4 GTX“ pasirodys ir kiti šiuo ženklu pažymėti modeliai.

Didelis atstumas. 77 kWh talpos baterija vienu įkrovimu leidžia įveikti 480 km (pagal WLTP) ir palaiko 125 kW galios greitąjį įkrovimą.

Sportiškas vairavimas vos spustelėjus greičio pedalą. Išmani jėgainės valdymo sistema sukuria tobulą balansą tarp maksimalaus efektyvumo ir sportiško veržlumo. „ID.4 GTX“ iki 100 km/val. įsibėgėja per 6,2 sekundės ir pasiekia maksimalų 180 km/val. greitį.

Praktiški aspektai. „ID.4 GTX“ yra universalus visais aspektais – turi erdvų saloną ir bagažinę bei gali tempti iki 1200 kg svorio priekabą.

Dizainas naujai erai. „ID.4 GTX“ kėbulas spinduliuoja jėgą, o aptakios formos užtikrina puikias aerodinamines savybes. Išskirtinis dizainas sukuria sportišką, bet elegantišką flagmano išvaizdą. Naująjį modelį bus galima rinktis iš įvairių spalvų, o patys pirmieji „ID.4 GTX“ bus nudažyti nauja sportiškumą pabrėžiančia „Metallic Kings Red“ spalva.

Nauja apšvietimo technologija. Standartiškai montuojami „IQ. LIGHT“ LED matricos žibintai sukuria išmaniai kontroliuojamą šviesos srautą, kuris leidžia patogiai ir saugiai keliauti tamsoje. Priekinėse grotelėse įmontuoti šviesos diodai išryškina automobilio siluetą. Gale sumontuoti naujos kartos 3D LED galiniai žibintai kaskart vairuotoją pasitinka šviesų šou.

Atvira erdvė keleiviams. „ID.4 GTX“ viduje turi tiek vietos, kiek įprastas aukštesnės klasės visureigis. Tai lemia 2,77 metrų ratų bazė ir specialiai elektromobiliams sukurta MEB platforma.

Ultramodernus valdymas. Iki 12 colių skersmens lietimu valdomas ekranas, junglus ir natūralus valdymas balsu, išmanioji „ID.Light“ sistema, kuri vaizdu perduoda informaciją vairuotojui.

Taip pat standartiškai montuojama navigacijos sistema ir multifunkcinis lietimui jautrus vairas. Pasirinktinai komplektuojamas ir papildytos realybės priešakinis ekranas, kuris informaciją projektuoja taip, kad, pavyzdžiui, navigacijos nuorodas atrodo nuo automobilio nutolusios maždaug 10 metrų.

Nauja elektronikos platforma. „ID.4 GTX“ programinė ir techninė įranga paremtos visiškai nauja architektūra. „Volkswagen“ ID. savininkams nuotoliniu būdu atnaujins programinę įrangą kas tris mėnesius. Tai ne tik užtikrins sklandų ir saugų programinės įrangos veikimą, bet ir galės automobiliui suteikti naujų funkcijų.

Tvaraus elektrinio mobilumo ekosistema. „Volkswagen“ kuria visą tvaraus elektrinio mobilumo ekosistemą. „ID.4 GTX“ pasirinkę klientai gaus automobilį, kuris pagamintas ir pristatytas aplinkai neutraliu būdu. Jei jis bus kraunamas energija, gauta iš atsinaujinančių išteklių, neutralus aplinkai jis liks ir visą eksploatacijos laikotarpį.

Svarbus elektromobilių plėtros etapas. Kovo pabaigoje į Lietuvą atvykęs ID.4 jau susilaukė didelio klientų dėmesio. ID. serija žymi svarbų „Volkswagen“ elektrinio mobilumo kampanijos etapą.

Pernai grupės įmonėms pavyko patrigubinti elektromobilių pardavimus.

Planuojama, kad pasaulinio elektrinio mobilumo lyderio poziciją jos už užims vėliausiai 2025 m. Į elektrinį mobilumą ir hibridizaciją per ateinančius penkis metus grupė investuos 46 mlrd. eurų, o iki 2030 m. elektromobiliai turėtų sudaryti net 60 proc. visų parduodamų automobilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)