Dėl perėjimo prie elektra varomų transporto priemonių „Volkswagen“ bus pakeista į „Voltswagen“. Ir tai ne pokštas.

Šis žingsnis vertinamas kaip būdas prekės ženklui parodyti visišką įsipareigojimą pereiti nuo dyzelinu ir benzinu varomų transporto priemonių prie elektrifikavimo.

Būtų galima pamanyti, jog tai yra balandžio 1-osios progai skirtas pokštas, tačiau jau ne vienas žiniasklaidos portalas, įskaitant CNBC, „The Automotive News“ ir „USA Today“, pranešė, kad prekės ženklas iš tiesų pakeis savo pavadinimą JAV rinkoje.

„Galbūt pakeisime savo „K“ į „T“, tačiau tai, ko nekeičiame, yra šio prekės ženklo įsipareigojimas gaminti geriausias savo klasės transporto priemones“, – pranešime spaudai sakė „Volkswagen of America“ vadovas Scottas Keoghas.

Išsidavė netyčia paskelbtame pranešime

Panašu, kad „Volkswagen“ 2021 m. kovo 29 d. netyčia paskelbė pranešimą spaudai, kuris buvo datuojamas 2021 m. balandžio 29 d. Išleistas pranešimas buvo greitai pašalintas, bet ne anksčiau, nei CNBC sugebėjo jį pastebėti. Pavadinimo keitimas apibūdinamas kaip „vieša bendrovės būsimų investicijų į e. mobilumą deklaracija“.

Į „Volkswagen“ sveitainę nebuvo įsilaužta, pranešimas nėra pokštas, tai nėra rinkodaros triukas ir planuojama, kad pakeitimas bus nuolatinis – sakė asmuo, žinantis bendrovės planus.

Be to, išplatintame pranešime teigiama, kad bendrovės elektromobilių modeliams bus uždėtas „Voltswagen“ išorinis ženklelis, o ne elektromobiliai toliau puikuosis neseniai atnaujinta bendrovės VW emblema. Tuo tarpu motininė įmonė „Volkswagen Group“ Vokietijoje išlaikys dabartinį pavadinimą.

„Volkswagen“ vokiečių kalba reiškia „žmonių automobilis“, tačiau angliškai jis neturi jokios konkrečios reikšmės. Todėl nesitikėtume, kad pavadinimo pakeitimas bus sutiktas su JAV vartotojų pasipriešinimu.

CNBC pranešė, kad asmuo, susipažinęs su bendrovės planais, patvirtino informaciją. Neįvardytas asmuo paprašė likti anonimu, nes planai dar nebuvo skirti viešai skelbti. CNBC taip pat teigė, kad dyzelinu ir benzinu varomose transporto priemonėse VW logotipas bus rodomas tamsiai mėlyname fone, o elektromobiliuose – šviesiai mėlyname fone.

Taigi, akivaizdu, kad tai yra tikri planai. Jeigu ne, pripažįstame, kad jiems pavyko mus apgauti. Galbūt tai yra „Volkswagen“ bandymas pagaliau nuplauti „Dieselgate“ skandalo dvoką.