Visi įsigyti automobiliai – universalai, kurių vienas kainavo 23 tūkst. eurų. Įranga – ne itin gausi. Automobiliai aprūpinti 1,5 l darbinio tūrio 110 kW galios varikliais, turi mechanines 6 laipsnių pavarų dėžes.

Iki 100 km/val. šie automobiliai pagreitėja per 8,8 sek., o maksimalus greitis siekia 217 km/val.

Automobilio salone be policijai reikalingos įrangos yra medžiaga aptrauktos sėdynės, šildomas vairas. Kalbant apie saugumo sistemas, automobiliuose įdiegta vairuotojo nuovargio atpažinimo sistema, važiavimo eismo juostoje palaikymo sistema, parkavimo asistentas ir parkavimo jutikliai priekyje bei gale.

Kaip aiškino Renatas Požėla, Lietuvos policijos generalinis komisaras, automobiliai bus naudojami pačiai įvairiausiai veiklai, ne tik patruliavimui ar greitajam reagavimui, todėl pasirinktos versijos su mechaninėmis pavarų dėžėmis.

Pasak jo, tai pirmas kartas, kai policijos pareigūnai sės į „Seat Leon“ automobilius. Pastarieji išsirinkti iš 8 paskelbtame konkurse dalyvavusių ženklų.

Nauji automobiliai bus paskirstyti po visą Lietuvą, visgi, sakė R. Požėla, daugiausiai jų teks Kauno apskrities pareigūnams.

Iš viso policijos pareigūnų automobilių parke yra apie 1700 transporto priemonių. Iš jų daugiau nei 1000 – apklijuotų policijos skiriamaisiais ženklais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)