Pirmą kartą apie būsimą elektromobilį „Toyota“ užsiminė Europoje surengtame Kenshiki forume. Tuomet paskelbta, kad elektrinio SUV pagrindu taps naujoji „Toyota“ e-TNGA platforma, kuri yra itin įvairiapusiška ir lengvai pritaikoma daugybei skirtingų produktų.

Esminis e-TNGA platformos principas toks, kad svarbiausi automobilio elementai išlieka fiksuoti, o likę gali būti išdėstomi skirtingai pagal poreikį. Tai leidžia varijuoti ir keisti automobilio plotį, ilgį, atstumą tarp ašių ir aukštį.

e-TNGA platforma taip pat gali būti naudojama automobiliams, varomiems priekine, užpakaline ašimi arba visais keturiais ratais, su skirtingos talpos ir įvairiai išdėstytomis baterijomis bei elektros varikliais. Taigi viena platforma tinka skirtingų tipų modeliams.

Universali ir lanksti platforma leidžia „Toyota“ inžinieriams kurti automobilius, ne tik varomus elektra, bet ir puikiai valdomus bei traukiančius akį.

Šanchajaus automobilių paroda vyks balandžio 21–28 dienomis, žiniasklaidai skirtos 19–20 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)