„Kai 2019-iais buvo pristatytas „Taycan“ sedanas, „Porsche“ pasiuntė aiškų signalą, kad ateityje sportiškumas bus derinamas su elektrifikacija. Gamintojas tikisi, kad jau 2025-iais pusė „Porsche“ parduodamų automobilių bus iš tinklo įkraunami hibridai arba varomi tik elektra.

2020-iais, pirkdami naujus „Porsche“, net trečdalis vairuotojų pasirinko modelius su elektros pavara. Gamintojas tiki, kad ateitis priklauso elektros energija varomiems automobiliams, o naujasis „Taycan Cross Turismo“ yra tvirtas ir didelis žingsnis to link“, – ateities viziją pristato sportinių „Porsche“ automobilių centro Vilniuje direktorė Rasa Klimavičiūtė.

Visa „Cross Turismo“ gama nuo pat starto

Kaip ir „Taycan“ sedanas, „Cross Turismo“ naudoja inovatyvią 800 voltų architektūrą. Adaptyvi orinė automobilio važiuoklė bei papildomai užsakomas „Off-Road Design“ paketas leidžia prošvaisą padidinti iki 30 mm, o visų varančiųjų ratų pavara užtikrina puikią dinamiką sunkiau pravažiuojamuose keliuose.

Šie automobiliai – sutverti kelionėms, kadangi sėdintys viduje gali mėgautis didesne erdve ant galinės sėdynės, o krovinių erdvės talpa siekia net 1200 litrų.

Nuo pat pirmosios debiuto dienos pirkėjams siūlomos keturios „Taycan Cross Turismo“ versijos. Į visus modelius bus montuojamas 93.4 kWh talpos „Performance Battery Plus“ akumuliatorius, o gamą sudaro šie modeliai:

„Taycan 4 Cross Turismo“ pasieks 380 arklio galių pajėgumą, tačiau aktyvavus „Launch Control“ sistemą, galia padidės iki beveik 480. Įsibėgėjimas nuo 0 iki 100 km/val. truks 5.1 sekundės, o viena įkrova įveikiamas maksimalus atstumas sieks 389-456 km (pagal WLTP standartą). Maksimalus greitis – 220 km/val.

„Taycan 4S Cross Turismo“ turės 490 arklio galių, o aktyvavus „Launch Control“ sistemą galingumas padidės iki 570 arklio galių. Įsibėgėjimas nuo 0 iki 100 km/val. truks 4.1 sekundės ir viena įkrova bus galima įveikti 388-452 km (pagal WLTP standartą) atstumą. Maksimalus greitis – 240 km/val.

„Taycan Turbo Cross Turismo“ siūlo 625 arklio galių pajėgumą, bet aktyvavus „Launch Control“ sistemą galia padidės iki 680. Įsibėgėti nuo 0 iki 100 km/val. reikės 3.1 sekundės, o viena įkrova bus galima įveikti 395-452 km (pagal WLTP standartą) atstumą. Maksimalus greitis – 250 km/val.

Greičiausia bus „Taycan Turbo S Cross Turismo“ versija, kuri turės 625 arklio galias, tačiau aktyvavus „Launch Control“ sistemą galingumas padidės iki 760. Nuo 0 iki 100 km/val. ši versija įsibėgės per 2.9 sekundės, o pilnai įkrautu akumuliatoriumi galės įveiki 388-419 km (pagal WLTP standartą) atstumą. Maksimalus greitis – 250 km/val.

„Mission E Cross Turismo“ įkvėptas dizainas

Savo išvaizda naujasis „Taycan Cross Turismo“ labai primena 2018-iais Ženevos automobilių parodoje pristatytą studijinę „Mission E Cross Turismo“ versiją. Automobilio siluetas pasižymi sportiška, švelniai į galą nuožulnėjančia stogo linija, kurią „Porsche“ dizaineriai pavadino „Flyline“.

„Taycan Cross Turismo“ išorėje pastebimi tokie didesnio pravažumo automobiliams būdingi elementai kaip ratų arkos apdailos, unikalios priekinio ir galinio bamperių bei slenksčių juostos. Kaip dalis „Off-Road Design“ paketo automobilį puošia tokie elementai kaip specialūs skydeliai priekinio ir galinio bamperių kraštuose bei slenksčių apačioje. Visos šios detalės ne tik sukuria išskirtinį automobilio dizainą, tačiau apsaugo „Taycan Cross Turismo“ nuo akmenų smūgių.

Aktyviam laisvalaikiui: unikalus dviračių laikiklis ir elektriniai „Porsche“ dviračiai

Išskirtinai naujajam „Taycan Cross Turismo“ gamintojas sukūrė unikalų dviračių laikiklį, montuojamą automobilio gale. Jo pagalba iš viso galima vežti tris įvairių tipų dviračius. Viena iš inovatyvių šio prietaiso savybių yra tai, kad bagažinės dangtis gali būti atidaromas net tuo metu, kai ant laikiklio sumontuoti dviračiai, tad nekils jokio diskomforto.

Ta proga „Porsche“ taip pat pristato ir du aukštos kokybės elektrinius dviračius – „eBike Sport“ ir „eBike Cross“. Laikui nepavaldus jų dizainas ir galinga bei tvari varančioji pavara yra savybės, kurios puikiai dera prie naujojo „Taycan Cross Turismo“.

Modernus aukštųjų technologijų automobilio pristatymas

Porsche Taycan Cross Turismo“ premjera įvyko „Hyperbowl Studio“ erdvėje, Miuncheno parodų rūmuose. Ši įspūdinga nauja studija sujungia kino ir realybės pasaulius: 270 laipsnių išlenkta LED siena, kurios plotis 40 metrų, o aukštis 5.5 metro, sujungta su LED lubomis, taip sukuriant 478 kvadratinių metrų ploto ekraną su 70 milijonų pikselių. Automobilio premjera buvo transliuojama newstv.porsche.com. „Taycan Cross Turismo“ pristatymo vaizdo įrašą šioje svetainėje galima peržiūrėti bet kuriuo metu.

Naujasis elektra varomas didesnio pravažumo „Porsche Taycan Cross Turismo“ prekyboje pasirodys šių metų vasarą. Jį bus galima įsigyti ir „Porsche“ salone Vilniuje. Naujųjų modelių kainos prasideda nuo 94.380 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)