„Peržiūrėjome situaciją su „Regitros“ egzaminų organizavimu, kadangi tai kai kuriems žmonėms yra netgi išgyvenimo klausimas“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Pasak jos, buvo peržiūrėta, ar būtų tinkamai pasiruošta, jeigu būtų suteikta galimybė organizuoti praktinius vairavimo egzaminus.

„Matome, kad saugumo ir kiti dalykai galėtų būti užtikrinti. Bet sprendimą, leisti ar neleisti, priims jau Vyriausybė“, – pabrėžė ministrė.

„Regitra“ pasirengusi

Kaip „Delfi“ komentavo „Regitros“ komunikacijos skyriaus specialistė Emilija Bardauskienė, įmonė yra pasiruošusi atnaujinti praktikos egzaminų veiklą.

„Tikimės, kad situacija šalyje pagerės ir greitu metu tai galėsime padaryti. Primename, kad visuose egzaminų automobiliuose yra įrengtos specialios pertvaros, atskiriančios klientą nuo egzaminuotojo. Jos buvo įrengtos dar pirmojo karantino metu“, – pabrėžė žinovė.

Iki vasario 28 d. iš viso iš praktikos egzaminų išregistruota apie 10,9 tūkst. asmenų. Pastebėtina, kad „Regitra“ per mėnesį visoje Lietuvoje gali priimti apie 11 tūkst. praktikos egzaminų. Šis skaičius gali ir augti, egzaminuojant ilgiau ar papildomomis dienomis.

Šiuo metu teorijos egzaminai vyksta užtikrinant saugumo ir srautų valdymo reikalavimus. Nors vienu metu klasėse yra priimamas mažesnis asmenų skaičius, jis yra išlyginamas per dieną organizuojant daugiau egzaminų.

Įprastai teigiamas teorijos egzamino rezultatas galioja vienerius metus ir per šį laikotarpį būtina išlaikyti praktikos egzaminą, tačiau dėl pandemijos šis terminas yra pratęstas. Kitaip tariant, visiems būsimiems vairuotojams, kuriems teigiamas teorijos egzamino rezultatas baigė arba baigs galioti ekstremalios situacijos metu, jo galiojimo terminas pratęsiamas ekstremalios situacijos paskelbimo laikotarpiui ir dar 6 mėnesiams po jo pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)