Skelbiama, kad programišiai, paviešinę „CityBee“ duomenų bazę su klientų duomenimis, atskleidė dešimčių tūkstančių bendrovės klientų vardus, pavardes, asmens kodus, taip pat telefonų numerius, elektroninio pašto ir gyvenamosios vietos adresus, vairuotojų pažymėjimų numerius bei užkoduotus slaptažodžius.

Kaip „Delfi“ teigė Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktorius Raimondas Andrijauskas, pagal pirminę informaciją, „CityBee“ vairuotojų pažymėjimų kopijų neturėjo.

Saulius Šuminas, „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, „Delfi“ pabrėžė, kad tik teisėsaugos atstovai, kovojantys su nusikaltimais skaitmeninėje erdvėje, gali pasakyti, kokie galimi „CityBee“ klientų duomenų bazėje buvusios informacijos panaudojimo scenarijai bei kiek jie realūs ir pavojingi.

„Galbūt galima prikurti netikrų paskyrų ar kažką panašaus padaryti. Sunku pasakyti, kiek šiame kontekste tai pavojinga, čia reikėtų žiūrėti iš sukčiaus pozicijos“, – komentavo jis.

Visgi, akcentavo specialistas, vertėtų pripažinti tai, kad duomenys jau paviešinti ir noras pasikeisti visus dokumentus naujais nebūtinai yra racionalus.

„Keičiant vairuotojo pažymėjimą, jame pasikeis tik jo galiojimo data ir numeris. Kiti duomenys liks tie patys. Štai kodėl ypatingos rizikos tiems, kurie pažymėjimo nauju nekeis, aš nematau. Informacija jau yra nutekinta ir jos nebeištrinsi, – akcentavo S. Šuminas, pabrėžęs, kad „Regitra“ bendrovei „CityBee“ duomenų niekada neteikė, juos įmonės sistemoje pildė patys kompanijos klientai. – Tad reikėtų blaiviai įsivertinti, ar tikrai reikia keisti vairuotojo pažymėjimus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)