IONIQ 5 yra pirmasis baterija varomas elektromobilis, pagamintas ant specialiai elektros pavarai sukurtos E-GMP (angl. Electric-Global Modular Platform) platformos. Ant šios elektromobiliui skirtos platformos yra plokščia baterija, paliekanti daug vietos erdviam ir pagal individualius mobilumo poreikius pritaikomam salonui, patogiai sutalpinančiam keleivius ir krovinį. Centrinę konsolę ant plokščių grindų galima pastumti į priekį ir atgal.

Kūno būsenos nesvarumo būklėje principu sukurtose „Zero-Gravity“ vairuotojo ir priekinio keleivio sėdynėse yra daug erdvės kojoms, kad keliautojai galėtų atsipalaiduoti ir „persikrauti“, kol įkraunama jų automobilio akumuliatorių baterija. Visų valdomų sėdynių padėtį galima pakeisti, kad priekyje sėdintiems suaugusiems būtų lengviau pasirūpinti gale vežamais vaikais ir gyvūnais.

Kokybiški ekologiški salonai

IONIQ 5 kūrę dizaineriai nuodugniai įvertino tai, ko vartotojai ieško automobilyje. Atsiliepiant į vartotojų poreikius ir lūkesčius, IONIQ 5 panaudotos aplinką tausojančios medžiagos.

Sėdynės apvilktos ekologiškai išdirbta oda, kuri dažoma ir apdirbama naudojant linų sėmenų aliejų. Kitos salone esančios minkštos dalys pagamintos iš natūralių pluoštų, tokių kaip cukranendrės, vilna, polipropileno verpalai, o taip pat iš medžiagų, išaustų iš perdirbtų plastikinių PET butelių. Prietaisų skydelis, jungikliai, vairas ir durų skydai padengti biologiniais poliuretano dažais, pagamintais iš rapsų ir kukurūzų aliejaus.

Ekologiškos medžiagos ir tekstilė salone atliepia didėjantį vartotojų norą turėti gerovę užtikrinančią asmeninę transporto priemonę ir etiškai pagamintus bei tvarius gaminius.

Patogus ir greitas įkrovimas

Naująjį IONIQ 5 galima labai greitai įkrauti naudojant didžiausią įkrovimo galią. 800 voltų bateriją galima įkrauti nuo 10 iki 80 procentų vos per 18 minučių. 100 kilometrų keliui reikalingą energijos kiekį galima įkrauti vos per penkias minutes.

Hyundai IONIQ 5“ debiutuos virtualioje pasaulinėje premjeroje 2021 metų vasario 23 dieną. Šiame renginyje HYUNDAI atskleis informaciją apie inovatyvias IONIQ 5 funkcijas ir vien baterija varomo elektromobilio naudą jo pirkėjams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)