Nepaisant sudėtingai susiklosčiusių metų, Baltijos šalyse „Peugeot“ užimamos rinkos lengvųjų asmeninės paskirties ir komercinių automobilių segmentai pasiekė rekordinius 5,24 proc.

Populiarūs miesto visureigiai

Išsiskyrė miesto visureigių populiarumas – jų pardavimas regione viršijo 40 proc. visų sandorių. 2020-ųjų pabaigoje pasirodę atnaujinti „Peugeot 3008“ ir 5008 per šiuos metus turėtų dar labiau persverti šią proporciją į SUV pusę. Europoje šis segmentas yra antras pagal populiarumą.

Vienas iš dešimties Europoje parduodamų automobilių turi elektros pavarą. Baltijos šalyse elektromobilių rinkos dalis vis dar maža (1,5 proc.), tačiau pastebimas spartus augimas.

„Peugeot“ elektromobiliai nuo pat pristatymo tapo geidžiami tiek Europoje, tiek ir atskirai Baltijos šalyse. Tokią sėkmę lėmė glaudus gamyklos, importuotojų ir pardavėjų bendradarbiavimas bei priimti tinkami strateginiai sprendimai“, – kalbėjo „Peugeot“ importuotojų Baltijos šalyse, kompanijos „Auto-Bon Baltic OÜ“, vadovas Andrusas Kuusas.

Prestižinių apdovanojimų derlius

Elektrinė „Peugeot 208“ versija e-208 yra antras perkamiausias segmento automobilis Europoje. Šis modelis 2020 metų kovą buvo paskelbtas „Europos metų automobiliu“ ir pelnė dar 26 prestižinius apdovanojimus tarptautiniuose konkursuose.

Peugeot 2008“ užėmė antrąsias vietas Lietuvos ir Latvijos metų automobilių rinkimuose. Lietuvoje šis modelis taip pat buvo pripažintas geriausiu miesto visureigiu. Standartinis krosoveris su vidaus degimo varikliu sulaukė aukščiausių įvertinimų bendroje kategorijoje, o elektrinė jo versija įvairiuose rinkimuose ne kartą triumfavo tarp elektromobilių.

Spalio mėnesį debiutavo elektrinės komercinių modelių versijos „e-Boxer“ ir „e-Expert“. Pastarasis modelis pelnė prestižinį apdovanojimą „International Van of The Year“. Lengvųjų komercinių automobilių elektrifikacija tęsis ir 2021-aisiais. Iki metų pabaigos „Peugeot“ planuoja pristatyti elektrines visų furgonų versijas.

2021 metais „Peugeot“ ir toliau gamins aukštesnės klasės automobilius. Kompanijos pastangos aiškiai matyti įvertinus rinkoje jau pasirodžiusius modelius ir su ateityje debiutuosiančiomis naujienomis taps tik dar labiau pastebimos.

Tuo pat metu ruošiamasi pristatyti ir sportiškąjį „508 Peugeot Sport Engineered“ su 360 AG pajėgumo hibridine jėgaine, vieną įspūdingiausių metų automobilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)