Gimnazijos aplinką prižiūrintis Saulius Šiaučiukėnas pasakoja, kad idėja nėra nauja, ją nusižiūrėjęs iš vienos užsienio bažnyčios bendruomenės.

„Ir Šiaurės Amerikoje, ir Kanadoje žmonės dažnai naudoja lengvąjį automobilį sniegui valyti. Ta mintis yra ne mano. Ta mintis yra Šv. Roko bažnyčios, paimta maždaug prieš ketverius metus. Ten kolektyvas sugalvojo, kad iš „VW Golf“ galima padaryti puikiausią traktorių. Žino automobilistai, kad jo važiuoklė gana kieta, tad labai patogu ant jos ką nors krauti, kabinti“, – atvirauja Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos darbuotojas.


Panagrinėjęs techninius sprendimus vyras gimnazijos vadovybei pasiūlė pasigaminti savo sniego valymo mašiną, kuri itin palengvintų darbus. S. Šiaučiukėno pasiūlymas sulaukė pritarimo, tad įsigiję senutėlį „VW Golf“, liaudyje vadinamą „antruką“, su kolegomis vyras ėmėsi darbo.

„Žmonės nori turėti ką nors patogiau, kad nereikėtų varginti rankų, nugaros, ypač kai stipriai prisninga. Panaudojome paprastus dalykus – elektrinę gervę, papildomų LED, papildomų lempelių. Gamino visas kolektyvas – turime du suvirintojus, vienas jų, Martynas Kaupys, yra tekintojas ir suvirintojas. Iš paprastos blėkos padarėme buldozerį, nuo padangos nupjovėm protektorių, panaudojome, kad negadintų asfalto. Prisidėjo ir Henrikas Paluckis – atliko kapitalinius darbus, virino. Visas kolektyvas dirbo, nebuvo taip, kad čia – tik mano vieno darbas. Jei direktorius sakytų prieš, nieko nebūtų“, – pasakoja S. Šiaučiukėnas.

Nors šis automobilis neprilygsta milžiniškam sniego valytuvui, anot S. Šiaučiukėno, kai ima gausiai snigti, prisikviesti miestą valančių darbuotojų tampa beveik neįmanoma, mat sniego valytuvai pirmiausia skuba valyti gatvių. Savas gimnazijos sniego valytuvas mokytojams suteikia prabangą visuomet atvykti į darbą, kur stovėjimo aikštelė jau nuvalyta, tad nereikia stumdytis pusnyse.

Vyras juokauja, kad, viešai parodžius gimnazijos darbuotojų sumanytą automobilį, „VW Golf“ turintys pardavėjai gali sugalvoti pakelti jų kainas. Nors senas automobilis reikalauja daugiau priežiūros, pagamintas prieš 33 metus tarnauja lėtai, bet užtikrintai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)