Paskutinius metus Aurimas Vaškelis važiavo su BMW, turinčiu 1000 arklio galių (AG). Atrodo – tobulas automobilis driftui, tačiau priežastys, kodėl sportininkas pasirinko kitą, yra paprastos.

„Su Vygantu Rimkum – Veega esam artimi draugai, todėl jis žinojo, kad mano mašina vis dar gamybos procese, dėl to pasiūlė ištestuoti savo „Nissan 350z“. Taip pat „zetkė“ yra parduodama, todėl bus puiki proga parodyti, kaip važiuoja vienas iš galingiausių bolidų“, – pasakoja sportininkas.

Paklausus, kas slepiasi po „Nissan“ kėbulu, vyras pasakoja: „Automobilis pilnas labai gerų bei brangių detalių, tik jas dėjo, matomai, mėgėjai. Dalis dalių yra sugadintos, dalis – ne taip sudėtos, bet šiuo metu aš automobilį išbaigiau.“

A. Vaškelis prasitarė, kad nors ir turėjo itin galingą automobilį, tačiau „Nissan 350z“ – kur kas greitesnis: „Galingų automobilių aš nebijau, dažniausiai jie manęs bijo“, – neslepia sportininkas.

„Nissan 350z“ variklis su „Twisted smoke performance“ kolektoriais ir Valdo Sunoko („Vems by Kamuto“) programa šiuo metu generuoja 806 AG ir 1050 niutonmetrų (Nm).

„Individual Racing parts“ pagamino galinę važiuoklę šiam modeliui, todėl automobilis turi labai gerą sukibimą. Taip pat noriu padėkoti bičiuliams „Dejavu party bar“, kurie prisidėjo prie varžybų biudžeto“, – apie automobilį pasakoja sportininkas.

A. Vaškelis liko sužavėtas „Nissan 350z“ varikliu, ir tai yra vienas esminių skirtumų tarp senojo ir naujojo jo sportinių automobilių. „Jis turi normalų V8 variklį, ne taip, kaip daugelio pamėgtas BMW 6 cilindrų variklis, dar kitaip vadinamas „plyta“. Plytos yra skirtos namams statyti, o V8 į trasą važiuoti“, – šypsosi sportininkas.

A. Vaškelis savo turėtą BMW yra išbandęs ne tik Lietuvoje – drifto aistra nuvedė net iki Jungtinės Karalystės. Paklausus apie konkurencijos lygį Lietuvoje ir Jungtinėje Karalystėje, sportininkas atvirauja: „Lietuvoje konkurencijos nėra, čia važiuoji savų draugų rate. Aš važiuoju tik geram laiko praleidimui. Anglijoje važiuodavau tam, kad laimėčiau, ten visi susirenka pasiruošę bet ką padaryti, kad manę nugalėtų.“

A. Vaškelį ir jo naują automobilį bus proga išvysti jau šį savaitgalį Kačerginės „Nemuno žiede“, trijų dienų drifto festivalyje „Liqui Moly UpHill Drift“. Daugiau informacijos: www.drifting.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)