Pirmą kartą Lietuvoje parengtos techninės apžiūros maksimalių kainų nustatymo metodikos tikslas – nustatyti skaidrią, sąnaudomis pagrįstą ir užtikrinančią reikiamą paslaugų kokybę techninės apžiūros atlikimo kainą.

„Kadangi tokia metodika rengiama pirmą kartą, manome, jog būtinas atviras dialogas su visuomene. Metodika paskatins iš naujo peržiūrėti techninės apžiūros kainas ir jas įvertinti, tačiau tiksliai pasakyti, kaip galėtų keistis vizito į techninės apžiūros stotį kaina šiandieną dar per anksti. Šiame etape norime, kad į viešą metodikos projekto svarstymą įsitrauktų ne tik verslo įmonės, bet ir žmonės, kurie šiuo metu už asmeninio lengvojo automobilio apžiūrą kas dvejus metus sumoka nuo 14,48 Eur iki 23,46 Eur, jei automobilis varomas dujomis“, – sako LTSA direktorius Genius Lukošius.

Visi gauti pasiūlymai bei argumentai bus vertinami bei naudojami tobulinant techninės apžiūros kainų skaičiavimo metodiką.

Šiuo metu parengtas projektas yra paskelbtas viešai teisės aktų projektų informacinėje sistemoje ir prieinamas visiems norintiems susipažinti. LTSA kviečia visuomenę bei suinteresuotas šalis iki birželio 10 dienos teikti pasiūlymus ir pastabas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)