Trečiadienį paskelbtame Vyriausybės nutarime nurodoma, kad pradėti vairavimo mokymus mokyklose, užtikrinusiose visas saugumo priemones, bus galima nuo gegužės 11 d., pirmadienio.

Laikyti B kategorijos vairavimo egzaminus „Regitroje“ leidžiama nuo gegužės 4-osios dienos, o A kategorijos vairavimo egzaminai leidžiami jau nuo balandžio pabaigos.

Akcentuojama, kad praktinio vairavimo mokymą galės pradėti tos vairavimo mokyklos ir tie instruktoriai, kurie užtikrins saugumo priemonių laikymąsi. Tiesa, ko tiksliai reikės, kol kas nėra apibrėžta.

Pavyzdžiui, „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas „Delfi“ pasakojo, kad į praktinius vairavimo arba teorijos egzaminus žmonės įleidžiami tik prieš tai jiems pamatavus kūno temperatūrą ir nustačius, kad ši neviršija 37,3 laipsnių karščio.

Taip pat užtikrinama, kad po kiekvieno praktinio egzamino automobilis yra dezinfekuojamas, o tarp instruktoriaus ir mokinio – įrengta pertvara. Galiausiai viso egzamino metu privaloma dėvėti apsaugines kaukes bei rekomenduojama turėti apsaugines pirštines. Jei šių atėjęs žmogus neturi, „Regitra“ pasiūlo apsaugos priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)