Vairavimo mokyklos „Amplius LT“ vadovas Artūras Pakėnas neslėpė nuostabos, kad Vyriausybei leidus egzaminuoti būsimus vairuotojus, pastarieji, nevairavę beveik du mėnesius, neturi galimybės įgūdžių prisiminti.

„Kai tokia veikla yra uždrausta, viskas, kaip ir aišku, tačiau, kai leidžiami egzaminai, tačiau neleidžiamas mokymas, viskas atrodo keistai. Vos išgirdę, kad galima bus vykti į egzaminus, mokiniai ėmė skambinti į mokyklą norėdami rezervuoti laiką papildomai pamokai, tačiau visus turėjome nuvilti – vykdyti veiklos vis dar negalime“, – neslėpdamas, kad tokia situacija kelia įtampą aiškino A. Pakėnas.

Bus daugiau neišlaikiusių

Vairavimo mokyklos vadovas pripažino, kad praėjus beveik dviem mėnesiams suprastėjo ne tik kai kurie būsimų vairuotojų įgūdžiai, tačiau ir vairavimo mokyklų finansinė padėtis, o po Vyriausybės sprendimo prasidėjusi sumaištis tik apsunkina situaciją.

„Ypač jauni žmonės yra nekantrūs, todėl vairavimo instruktoriai sutinka, kad pradėjus vykdyti B kategorijos vairavimo egzaminus nemažai bus nelaukiančių, kol galės įgūdžius prisiminti vairavimo mokyklose, o dėl to bus labai žemas egzaminų išlaikymo procentas“, – teigė vairavimo mokyklos vadovas, kuris priminė, kad dėl „Regitroje“ nusidriekiančių eilių, kai kurie būsimi vairuotojai į egzaminus registravosi dar vasario mėnesį.

Galimybė tik pasiruošusiems

Ministro pirmininko patarėjas susisiekimo ir klimato kaitos klausimais Giedrius Surplys teigė, kad vairavimo egzaminų vykdymas atnaujinamas tik tiems, kurie jau yra išlaikę teorinius ir praktinius vairavimo egzaminus mokyklose.

„Norėčiau dar kartą akcentuoti, kad visi sprendimai yra priimami vadovaujantis Lietuvos medikų rekomendacijomis ir šiuo metu sprendimai dėl vairavimo egzaminų atnaujinimo yra priimti dėl to, nes yra nemažai žmonių, kurie jau praėję visus mokymus ir jiems beliko išlaikyti tik praktinį vairavimo egzaminą“, – komentavo G. Surplys.

Premjero patarėjas teigė, kad konsultuojantis su medikais buvo nuspręsta, jog laikantis visų saugumo apribojimų – dėvint apsauginę kaukę ir pirštines, tokius egzaminus galima leisti vykdyti. Vis tik anot G. Surplio, leidžiant vairavimo mokykloms vykdyti veiklą kiltų didesnė rizika.

„Vairavimo pamokos vis dėl to yra pakankamai artimo ir ilgo fizinio kontakto sritis, dėl to kol kas, kol nebus pasistūmėta toliau valdant krizę, jos vykti neturėtų“, – pabrėžė G. Surplys.

Delfi primena, kad pirmieji vairavimo egzaminus karantino laikotarpiu pradėjo laikyti motociklininkai, nuo balandžio 23 d., ketvirtadienio, pradėti rengti C ir CE kategorijų egzaminai. B kategorijos vairuotojų registracija į vairavimo egzaminus bus pradėta vykdyti balandžio 27 d., o pirmieji įgūdžių patikrinimai įvyks gegužės 4 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)