„Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas Delfi komentavo, kad B kategorijos egzaminai bus pradėti vykdyti tik gegužės pradžioje, mat dabar daugelis egzaminuotojų nedirba, o ir darbui dar reikia tinkamai pasiruošti.

„Prieš egzaminus reikia paruošti transporto priemones, pasirūpinti apsaugos priemonėmis, o ir patirties norime įgyti, nes rytoj, ketvirtadienį, pradedame vykdyti egzaminus C ir CE kategorijų vairuotojo pažymėjimą norintiems įgyti asmenims. Galbūt kas nors nesuveiks taip, kaip planavome, todėl norime pasiruošti ir išmokti svarbias pamokas dar prieš pradėdami priimti B kategorijos vairuotojus“, – sakė S. Šuminas.

„Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas tikino, kad B kategorijos vairavimo egzaminų laukia daugiausia žmonių – prieš karantiną buvo užsiregistravę apie 5 tūkst. asmenų, tačiau tikimasi, kad iškart registraciją atnaujins ne visi būsimi vairuotojai.

„Trečiadienį buvo pradėti vykdyti A kategorijos egzaminai ir nors ši kategorija pavasarį būna viena populiariausių, dėl ko dažniausiai nusidriekia, dabar matome, kad net ir kitą dieną galima rasti laisvų vietų. Iki karantino buvo 700 egzaminą norinčių laikyti motociklininkų, tačiau atnaujinus registraciją ne visi suskubo jį laikyti“, – aiškino pašnekovas.

S. Šuminas tikino, kad kiekvieno egzamino metu bus siekiama užtikrinti ne tik egzaminą laikančiojo, bet ir egzaminuotojo saugumą, o tam bus naudojami respiratoriai, pirštinės ir apsauginiai skydai. Tiesa, „Regitros“ atstovas pripažino, kad vis dar sprendžiama, kokių saugumo priemonių imtis, kad eismo įvykio atveju jos netaptų priežastimis, kodėl bus sužalojami žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)